Nälkä on nuorille aikuisille suunnattu yhteinen ilta

Nälkä-illassa pureudutaan siihen, mitä ihmiset kaipaavat tällä hetkellä elämäänsä. Ilta on täynnä ruokaa, yhteyttä ja pohdintaa.

Oulun seurakuntien, hiippakunnan ja laajan järjestöverkoston tapahtumassa pohditaan sitä, mitä ihmiset kaipaavat tällä hetkellä elämäänsä. Tapahtuma kantaa nimeä Nälkä ja se on suunnattu nuorille aikuisille.

Pastori Ulla Rissasen mukaan maailma kantaa sisällään tällä hetkellä niin monenlaista nälkää.

– Jollakin on konkreettinen nälkä, hänelle tarjoamme ruokaa. Toinen voi kokea kohtaamattomuuden nälkää, hänelle meillä on tarjota yhteyttä. Ja kolmannella on elämän nälkä, siihenkin tässä tapahtumassa etsitään vastauksia, Rissanen sanoo.

Ilta on täysin ilmainen ja se alkaa yhteisellä aterialla pitkän pöydän ääressä.

Ilta on täysin ilmainen ja se alkaa yhteisellä aterialla pitkän pöydän ääressä.

– Luvassa on yhteyden ateria, maukas keittopäivällinen alkupaloineen, mukana makuja ja mausteita maailmalta, Rissanen lupaa.

Sen jälkeen on luvassa talk show Sanan-, yhteyden- vaiko elämän nälkä? Keskustelemassa ovat Mongoliassa lähetystyötä tekevä Janne Henriksson, Tansaniassa pitkään työtä tehnyt Hanna Oja-Nisula ja opiskelija Niina Suuronen.

Illan juontaa Roosa Lindholm Opkosta. Tapahtuman musiikista vastaa afrikkalaista musiikkia esittävä Amani.

Rissanen on kiitollinen siitä, että niin monet järjestöt lähtivät tapahtumaan mukaan.

– Mukana ovat ainakin Uusheräys, Suomen Lähetyseura, Changemaker, Missionuoret, Kansanlähetys, Sansa, Kylväjä ja Opko. On hienoa, että pääsemme tapaamaan lähetysjärjestöjen ihmisiä, tutustumaan heidän toimintaansa ja keskustelemaan heidän kanssaan.

Ilta päättyy kello 20.30 alkavaan messuun.

– Olen huomannut, että ihmisillä on valtava hengellinen nälkä. Heillä on kaipuu yhteyteen, he etsivät myös itseään mutta ennen kaikkea he etsivät syvää yhteyttä Luojaansa, kolmiyhteiseen Jumalaan. Tämä yhteys aukeaa kauniisti messussa, jossa Jumalan valtakunta murtautuu lähes käsin kosketeltavalla tavalla meidän ihmisten keskelle.

  • Nälkä lauantaina 17.2. kello 18–22, Sofia seurakuntakeskuksessa, Isokatu 17, Oulu. Iltaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. 

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää