"Seurakunnassa saa unohtumattomia muistoja"

Ylikiiminkiläinen Neea Ylipahkala kannustaa nuoria mukaan isostoimintaan ja kerhonohjaajiksi. ”Hienoja mahdollisuuksia ja järkevää tekemistä”, hän kuvaa.

Kerro itsestäsi

Nimi: Neea Ylipahkala
Ikä: 15 vuotta (syntynyt 2007)
Kuvaile itseäsi: energinen, aktiivinen, rohkea, heittäytyvä, ystävällinen, avulias ja hyväntahtoinen
Harrastukset: cheerleading

Olit kesäsetelityöntekijänä Kiimingin seurakunnassa. Mitä kaikkea pääsit tekemään noiden viikkojen aikana? Mikä oli mieleenpainuvinta?

Pääsin leipomaan, siivoamaan, palvelemaan asiakkaita, sisustamaan kahvilaa, myymään, avaamaan ja sulkemaan kahvilan, käyttämään maksupäätettä ja sain hyviä työkavereita. Mieleenpainuvinta oli koko työ, sillä se oli ensimmäinen kesätyöni. Kahvilassa ympäristöineen oli mahtava tunnelma.

Kuva: Neea Ylipahkala

Mikä on parasta Kiimingissä ja siellä asumisessa?

Tarkalleen ottaen asun Ylikiimingissä. Kiimingin seudulla asumisessa parasta on, että kaikki tuntevat toisensa. Tämä on myös oma hieman syrjäisempi paikka, missä on paljon luontoa ja lyhyehkö matka kaupunkiin. Seutu on myös rauhallista.

Olet toiminut seurakunnassa myös isosena. Mitä kaikkea olet oppinut isosena? Miten suosittelisit isostoimintaa muille?

Olen oppinut isosena ohjaamaan ryhmiä, vetämään leikkejä ja hartauksia, tekemään hattaraa sekä heittäytymään. Olen myös rohkaistunut enemmän. Isoseksi kannattaa ehdottomasti lähteä, koska sieltä saa uusia kavereita, oppii tärkeitä taitoja kuten ryhmänohjausta, tulee rohkeammaksi ja oppii heittäytymään paremmin. Isosena saa ainutlaatuisia muistoja ja kokemuksia.

Kuva: Katri Tuomiharju

Monella nuorella yhteys seurakuntaan katkeaa, kun he muuttavat opiskelujen perässä toiselle paikkakunnalle. Kiimingin seurakunta on koonnut 101 syytä kuulua kirkkoon -vihkon. Mitkä ovat sinulle kolme tärkeintä syytä kuulua kirkkoon?

  • 1) Tykkään olla mukana seurakunnan tapahtumissa sekä leireillä, sillä niistä saa unohtumattomia muistoja, kokemuksia ja ne ovat älyttömän hyvä tapa viettää aikaa.
  • 2) Kirkon kautta saa uusia tuttuja ja ystäviä todella helposti.
  • 3) Pääsee auttamaan ja osallistumaan itselleen tärkeisiin tapahtumiin.

Miten seurakuntien kannattaisi kehittää omaa toimintaansa?

Järjestää monipuolisesti tapahtumia kaiken ikäisille ja sitä kautta tavoittaa erilaisia ihmisiä.

Vinkkaa jokin kiva tapahtuma, johon nuorten kannattaisi osallistua.

Muuta ei tule mieleen kuin isostoiminta ja kerhot sekä niiden ohjaaminen. Hienoja mahdollisuuksia ja järkevää tekemistä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää