Oulugospel nostaa pintaan vahvoja tunnemuistoja

Oulugospel on ollut Valtteri Huoviselle antoisa tapahtuma – hän löysi sieltä itselleen ammatin ja vaimon.

Valtteri Huovinen oli tuttu näky Oulugospelin yleisössä parikymmentä vuotta sitten. Hän tempautui mukaan tapahtumaan Kempeleen seurakunnan nuorisotyön innoittamana. 

– Oulugospelissa on aina ollut hyvä meininki ja kovia artisteja, jonkinlaisia musiikillisia idoleita. Tapahtuma aukaisi ovet bändimaailmaan, ja kavereiden kanssa heräsi yhteinen haave oman bändin perustamisesta. 

Menneiden vuosien artisti-idoleista Huovinen poimii listalle muun muassa Mustarastas-yhtyeen, Lumina Polariksen, Krakan sekä Juha Tapion

Tuomiokirkon kupeessa sijanneessa Cross Caféssa järjestetyt keikkaillat olivat puolestaan ratkaisevia Huovisen tulevaisuuden kannalta. 

– Vuonna 2007 esiintymisvuorossa oli Dad’s Hello -yhtye. Silloin en vielä tiennyt, että yleisössä fiilistellessäni näin lavalla nykyisen vaimoni, appiukon, sukulaismiehen, ystävän, kollegan ja tuottajan. Tässä tilaisuudessa en tutustunut heistä keneenkään, mutta tiemme kohtasivat myöhemmin kohtalon johdattelemana. 

 

Erityisesti Urheilutalo ja Cross Café ovat tallentuneet paikkoina tiukasti mieleen.

 

Huovinen on päässyt toteuttamaan nuoruusajan unelmaansa Oulugospelin lavalla jo useamman kerran Teo- ja CRB-yhtyeiden kanssa. 

Hän ottaa lavan haltuun myös tänä vuonna lastenmusiikkia esittävän Pentti Punkin Syntymäpäivät -yhtyeen kokoonpanossa. 

– On hienoa, että tapahtuma huomioi myös pienet lapset. Emme varsinaisesti ole gospelbändi – laulamme esimerkiksi luonnosta sekä muille lapsille sopivista teemoista. Pyrimme kuitenkin upottamaan teksteihin myös meille tärkeitä arvoja, kuten tasa-arvoa. 

Musiikin ammattilaisena työskentelevän Huovisen into oman musiikin tekemiseen sai hyvän lähtölaukauksen Oulugospelista.

Lavalta välittyvä hyvä fiilis tarttui. 

Menneiden vuosien muisteleminen nostaa Huoviselle pintaan vahvoja tunnemuistoja nuoruudesta. 

– Erityisesti Urheilutalo ja Cross Café ovat tallentuneet paikkoina tiukasti mieleen.

  • Perhekonsertti Pentti Punkin syntymäpäivät su 6.11. klo 14 Sofia seurakuntakeskuksessa, Isokatu 17. Liput 5 euroa (4henkilöä).
    Katso Oulugospelin koko ohjelma.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää