Ouluilo auttaa heitä, jotka joutuvat pohtimaan, ostavatko ruokaa vai lääkkeitä

Oulun seurakunnat aloittivat elokuun alussa Ouluilo-keräyksen, joka jatkuu vuoden 2023 loppuun asti.

Globaalit kriisit ovat koetelleet yhteiskuntaamme pitkään. Erityisesti heikoimmassa asemassa olevien selviytyminen arjessa on vaikeutunut jatkuvasti nousevien elinkustannusten vuoksi. Tällaisessa tilanteessa moni joutuu valitsemaan, panostaako enemmän ruokaan vai lääkkeisiin.

Taloudellinen kriisi voi yllättää kenet tahansa, ja huoli päivittäisestä selviämisestä on läsnä kaikilla, jotka kamppailevat rahan riittävyyden kanssa.

– Diakoniatyössä tiedetään, että hankala elämäntilanne voi jatkua pitkäänkin, eikä huoli tunne vapaapäiviä, diakoniatyöntekijä Marja Posio muistuttaa.

Ouluilon keräysvarojen kautta avustetaan seurakuntien diakoniatyötä tilanteissa, joissa muut etuudet ja sosiaalitoimen tuki eivät ole riittäviä. Osallistumalla keräykseen voi auttaa oululaisia lähimmäisiä, joiden elämäntilanne on erityisen vaikea.

Kuten sanonta kuuluu, ”pienistä puroista syntyy virtaava joki”, eli pieninkin lahjoitus auttaa, ja yhdessä lahjoituksista muodostuu merkittävä apu monille.

Millä tavoin apua annetaan?

Lahjoitusrahaa ei jaeta asiakkaille käteisenä vaan varoja käytetään seurakuntien diakonian asiakkaiden tarpeisiin, kuten vesilaskujen maksamiseen tai puuttuvien liinavaatteiden hankkimiseen. Esimerkiksi 30 euron lahjoitus voi mahdollistaa monipuolisen ruokakassin hankkimisen asiakkaalle.

Ouluilo-keräys tarjoaa mahdollisuuden auttaa paikallisia ihmisiä selviytymään vaikeista tilanteistaan ja antaa heille toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

– Kampanjan avulla voimme yhdessä osoittaa, että välitämme lähimmäisistämme ja olemme valmiita tukemaan heitä vaikeinakin aikoina.­­
Keräysvarat käytetään lyhentämättöminä avustustoimintaan ilman erillisiä keräyskuluja.

Voit osallistua keräykseen MobilePayn tai  tilisiirron välityksellä:

  • MobilePay-numero 32877
  • Rahankeräystili: FI75 5741 3610 0015 77 (OKOYFIHH) / viestikenttään keräyksen
    nimi ”Ouluilo”.
  • Oulun seurakuntayhtymän rahankeräyslupa: numero RA/2020/678. Lupa on voimassa 1.9.2020 alkaen toistaiseksi

Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää