Oulujoen pyhiinvaellusreitin avajaiset osana Virtuaalitorstaita

Toukokuussa Oulussa pidettäväksi suunnitellut Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat siirtyivät vuodella eteenpäin. Teemaa viritellään kuitenkin jo #YHDESSÄ2021-virtuaalitorstaissa 20. toukokuuta.

Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien ja Oulun seurakuntayhtymän järjestämän verkkotapahtuman keskusteluissa aiheina ovat niin vihapuhe kuin se, miten keskustelemme nuorten kanssa toivosta.

Ennen keskustelujen alkua Virtuaalitorstaissa on mahdollista osallistua myös Oulujoen pyhiinvaellusreitin avajaistilaisuuteen.
Kuusi kulttuurihistoriallisesti arvokasta kirkkoa ja Rokuan kansallispuiston luonnonmaisemat yhdistävän Oulujoen pyhiinvaellusreitin avajaistilaisuus lähetetään kello 12–13 Oulun tuomiokirkosta.

113 kilometrin pituinen pyhiinvaellusreitti yhdistää Oulun tuomiokirkon, Oulujoen kirkon, Turkansaaren kirkon, Muhoksen kirkon, Utajärven kirkon ja Rokuan luonnonmaisemat sekä Vaalan Säräisniemen kirkon.

– Pohjois-Pohjanmaan ensimmäisessä pyhiinvaellusreitissä yhdistyvät luonnossa kulkeminen, mahdollisuus hiljentymiseen, hengellisyys ja kulttuurielämykset, kertoo Oulujoen pyhiinvaellusreitti -hankkeen projektipäällikkö Jarmo Korhonen.

Viisi keskustelua sanomisen vapaudesta

#YHDESSÄ2021-virtuaalitors-tai toteutetaan makasiinityyppisenä lähetyksenä. Tapahtumassa on viisi keskustelukokonaisuutta. Kello 13 alkavat keskustelut lähetetään suorana lähetyksenä Helsingistä.

– Sananvapaudella oikeutetaan huonoa keskustelukulttuuria. Meillä on sanomisen vapaus, mutta se ei poista vastuuta. Keskustelukulttuuri on murroksessa, mutta onko muita vaihtoehtoja kuin jakaa banneja pahoille? Mikä on meidän jokaisen ja erityisesti kirkon vastuu, pohtii iltapäivän ensimmäisen keskustelun vetäjä, ohjelmapäällikkö Kimmo Saares Kirkon viestinnästä.

Saareksen luotsaamassa kokonaisuudessa ovat keskustelemassa psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma, sisäministeriön kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen ja Jussi-palkittu näyttelijä Chike Ohanwe.

Iltapäiväohjelman juontaa viestintäyrittäjä ja tietokirjailija Unna Lehtipuu, iltatilaisuuden juontaa Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Keskustelujen seuraamisen lisäksi voi katsoa inserttejä niin Oulusta kuin maailmalta. Ohjelmakokonaisuus julkistetaan 10. toukokuuta.

Ilmoittautuminen avautuu ennen pääsiäistä

Virtuaalitorstai on maksuton ja se toteutetaan Liveto.fi-verkkoalustalla. Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu 30. maaliskuuta osoitteessa https://events.liveto.io/events/kirkkopaivat-ja-lahetysjuhlat-yhdessa2021-virtuaalitorstai.

Tapahtuma-alusta aukeaa keskiviikkona 19. toukokuuta kello 15. Kannattaa kirjautua hyvissä ajoin ja tutustua ennakkoon tuotettuihin sisältöihin. Ohjelmien seuraamisen lisäksi voi keskustella chatissa.

Tapahtuman rinnakkaismediana toimii Radio Dei, joka tuottaa etukäteisohjelmaa 17.–19. toukokuuta. Virtuaalitorstain jälkilöylyt heitetään perjantaiaamuna 21. toukokuuta, kun kommentaattorit sulattelevat tapahtuman antia Radio Dein Jälki-istunnossa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää