Oululaiset levittivät maailmalla hyvää uutista

Oululaistutkimus nousi esille kansainvälisessä tapahtumassa. Tutkimuksen mukaan kirkon oppilaitostyöhön luotetaan ja sitä arvostetaan.

Sikh-temppeli, Salla Havukainen-Junno, Katariina Pitkänen

Maailmanlaajuinen ja moniuskontoinen korkeakoulujen hengellisten työntekijöiden IACHE 2022 konferenssi järjestettiin viime viikolla (13. –17.6.) Pohjois-Englannissa Sheffieldissä. Oulusta tapahtumaan osallistuivat Oulun seurakuntien oppilaitospappi Katariina Pitkänen ja oppilaitosdiakoni Salla Havukainen-Junno.

Havukainen-Junno esitteli  Sheffieldin konferenssissa oman, vuonna 2019 valmistuneen  opinnäytetyönsä tuloksia. Master-tutkintoon kuuluvassa tutkimuksessa selvitettiin opiskelijoiden ja oppilaitosten henkilökunnan kokemuksia kirkon tarjoamasta hengellisestä tuesta.

Opinnäytetyön tuloksena selvisi, että kirkon oppilaitostyöhön luotetaan ja sitä arvostetaan. Työn merkitys kasvaa opiskelun monimuotoistuessa ja kansainvälistyessä. Kirkon oppilaitostyön rooli nuorten aikuisten merkityksellisessä elämänvaiheessa voi olla jopa yksi tärkeä syy liittyä kirkon jäseneksi tai olla eroamatta siitä.

Harvoin tutkittu aihe herätti erityistä kiinnostusta kansainvälisten kollegojen keskuudessa Sheffieldissä. Tutkimuksen englanninkielinen versio lahjoitettiin muun muassa Budapestin luterilaisen kirkon yliopistopapille, joka aikoi esitellä sitä piispalleen ja hyödyntää tuloksia yhtenä perusteluna tärkeälle tehtävälleen.

Konferenssi keskittyi kolmeen teemaan: vapaus, perintö ja johtajuus.

 

Kuva: Sheffieldin konferenssin osallistujia vieraili Sikhitemppelissä. Keskellä Salla Havukainen-Junno ja hänen vierellään oikealla Katariina Pitkänen. Sääntöjen mukaan naisten päät ja käsivarren piti olla peitettynä ja jalkineet jätettynä salin ulkopuolelle.

(Kommentti  oululaistutkimuksen esittelystä piispalle lisätty 20.6. klo 14)


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää