Oululaisnuorille lisää digitaitoja opiskelua ja työelämää varten

Tavoitteena on edistää nuorten ja heidän vanhempiensa sekä nuorisotyötä tekevien digitaalista vuorovaikutusta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Mono Kuoppala.

Kuva: opiskelija digitaidot

Opiskelun ja työelämän ulkopuolella olevat oululaisnuoret saavat tukea digitaitojen oppimiseen äskettäin käynnistyneessä Digillä kasvotusten -hankkeessa. Oulun seurakuntayhtymän toteuttama hanke auttaa 15–29-vuotiaita nuoria ottamaan haltuun erityisesti opiskelussa ja työelämässä tarvittavaa digiosaamista.

Opetusta annetaan työpajoissa sekä itsenäisten tehtävien ja etäohjauksen avulla. Nuoret saavat tukea myös toisilta, vertaismentoreiksi ryhtyviltä nuorilta.

Hanke kestää huhtikuun 2023 loppuun saakka.

– Tavoitteena on, että merkittävä osa mukana olevista nuorista löytää tänä aikana väylän opintoihin tai työelämään tai tulee toimintakykyä edistävän toiminnan pariin, kertoo hankkeen projektipäällikkö Mono Kuoppala.

Työn ja opiskelupaikan hakeminen edellyttää osaamista

Mono Kuoppalan mukaan opiskelussa, työnhaussa ja työelämässä pärjää nykyisin vain harvoin ilman minkäänlaisia digitaitoja. Niiden hallinta ei ole kuitenkaan kaikille itsestäänselvyys.

– Esimerkiksi viranomaisasiointi voi olla monelle nuorelle haastavaa, Kuoppala sanoo.

Hankkeessa kehitetään myös Oulun seurakunnissa työskentelevien nuorisotyön ammattilaisten ja nuorten kanssa toimivien vapaaehtoistyöntekijöiden digitaalista osaamista. Tavoitteena on edistää nuorisotyötä tekevien, nuorten ja heidän vanhempiensa digitaalista vuorovaikutusta ja luoda tätä varten pysyvä toimintamalli.

Keväällä 2022 kartoitetaan nuorisotyön ammattilaisten tarpeita ja aloitetaan vertaismentorointiryhmän kokoaminen. Syksystä lähtien järjestetään työpajoja nuorille ja nuorisotyön ammattilaisille sekä kehitetään nuorisotyön, nuorten ja vanhempien välistä digitaalista vuorovaikutusta.

Rahoituksen hanke saa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) REACT-varoista. Hankkeen budjetti on noin 112 000 euroa ja sen toteutuksesta vastaa Oulun seurakuntayhtymä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää