Oulun seurakuntayhtymä käynnistää kyselytunnit

Oulun seurakuntayhtymä on aloittamassa ensimmäisten  seurakuntien joukossa luottamushenkilöille tarkoitetut kyselytunnit. ”Hyvä uudistus, aion käyttää uutta mahdollisuutta hyväksi”, kommentoi Lyly Rajala.

Kyselytunnin tarkoituksena on lisätä tiedonkulkua viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä.

Oulun seurakuntayhtymässä alkaa uusi käytäntö: yhteisen kirkkovaltuuston kyselytunnit. Ensimmäinen luottamushenkilöille tarkoitettu kyselytunti on helmikuun kirkkovaltuuston kokouksen yhteydessä 15. helmikuuta.

Kyselytunnit aloitetaan, koska ne antavat luottamushenkilöille mahdollisuuden kysyä johtavilta viranhaltijoilta seurakuntien ajankohtaisista asioista. Tilaisuuksien tavoitteena onkin lisätä hallinnon avoimuutta ja tiedonkulkua viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä.

Kysymykset on jätettävä kahta viikkoa ennen kyselytuntia. Valtuuston kokoukset ja kyselytunnit ovat yleisölle avoimia tilaisuuksia.

– Kyselytunti on ensimmäinen laatuaan Oulun seurakuntayhtymän historiassa, yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi huomauttaa.

Hän kertoo, että myös Helsingin seurakuntayhtymä on aloittamassa käytäntöä samanaikaisesti.

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen Lyly Rajala pitää uutta mahdollisuutta tervetulleena.

– Hyvä uudistus. Kyselytunnin onnistuminen vaatii puheenjohtajalta paljon, sillä tilaisuuden venyminen herpaannuttaa herkästi mielenkiinnon. Eduskunnassa opin aikoinaan, että puolueet olivat kiinnostuneita laatimaan omia kysymyksiä eduskunnan kyselytunteja varten. Minäkin olin ja aion hyödyntää samaa mahdollisuutta nyt myös kirkkovaltuustossa, hän sanoo.

Kirkkovaltuustolla on käytännössä samanlainen valta kuin kaupunginvaltuustolla kunnallisella puolella. Valtuusto päättää talouden päälinjoista ja esimerkiksi rakennushankkeista, maan myynnistä sekä kirkollisveron suuruudesta.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää