Oulun seurakuntayhtymä on valmistautunut investointeihin

Oulun seurakuntayhtymän tilinpäätös on liki 3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Ylijäämällä varaudutaan mittaviin investointeihin.

Oulun seurakuntayhtymän tilikauden ylijäämä vuonna 2021 oli 2 936 535,81 euroa. Toimintakulut, 32,7 milj. euroa nousivat vuoteen 2020 verrattuna 2,7 prosenttia. Toimintaa supisti vielä jonkin verran korona. Kuitenkin esimerkiksi rippileirit pidettiin normaalisti.

Kirkollisverotulot, 31,9 miljoonaa euroa, kasvoivat lähes 1,0 miljoonaa euroa eli 3,6 prosenttia. Edellisen kerran verotulojen kasvu oli suurempaa vuonna 2008. Koko kirkossa verotulot kasvoivat 1,3 prosenttia.

Rakennusinvestoinnit olivat 261 381 euroa. Yhtymässä valmistauduttiin mittaviin investointeihin. Vuonna 2021 aloitettiin suunnittelu ja tänä vuonna aloitetaan Intiön kappelin perusparannus, jonka yhteydessä rakennetaan toinen krematorio. Kokonaiskustannukset ovat runsas 9 miljoonaa euroa, mutta rakennuskustannusten nousu nostaa myös kustannuksia.

Rahoitustuotot olivat edelliseen vuoteen verrattuna 1,5-kertaiset. Tänä vuonna sijoitusten arvot ja tuotot ovat sen sijaan laskeneet kaikkialla.

Vuoden 2021 tilinpäätös ja toimintakertomus käsitellään Oulun ev. lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa 31. maaliskuuta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää