Oulun tuomiokirkkoon etsitään kirkonvartijoita

Toiveena on, että vapaaehtoisten avulla Oulun tuomiokirkkoa voitaisiin pitää avoinna mahdollisimman paljon jo alkuvuodesta alkaen. Vastaavanlaista toimintaa on esimerkiksi Kuopiossa.

||

Oulun tuomiokirkkoon etsitään kirkonvartijoita. Kirkkoa halutaan pitää auki siihen tutustumista ja hiljentymistä varten.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntamestari Heikki Törmäsen mukaan tehtävä sopii henkilölle, joka haluaisi auttaa seurakuntalaisia olemalla heitä varten kirkossa muutaman tunnin noin kolmen-neljän viikon välein.

– Kirkonvartijaksi sopii aikuinen ihminen, joka ymmärtää kirkon arvon ja haluaa auttaa siinä, että kirkon ovet voisivat olla mahdollisimman paljon auki. Vuorossa on aina kaksi henkilöä ja tehtävään perehdytetään huolellisesti. Me seurakuntamestarit olemme toki mukana toiminnassa ja aina tavoitettavissa, Törmänen sanoo.

Vapaaehtoistyöstä sisältöä elämään

Kirkonvartijaksi voi ilmoittautua vapaaehtoistyön sivustolla www.vapaaehtoistyo.fi. Ilmoittautuneet koulutetaan tehtävään tammikuun alkupuolella ja kirkonvartijat aloittavat tehtävissään jo heti koulutuksen jälkeen.

Kirkonvartija on paikalla kirkossa, kun matkailijat ja muut kirkosta kiinnostuneet henkilöt haluavat tulla tutustumaan kirkkoon ja vaikka vain hiljentymään.

– Koska toiveita kirkon aukiolosta on paljon, haluamme kokeilla tällaista vaihtoehtoa, jos löytyisi vapaaehtoisia vastuunkantajia tähän tehtävään. Kuopiossa on vastaavanlaista toimintaa ja olemmekin saaneet heiltä toiminnan organisoimiseen hyviä vinkkejä. Kirkon strategiankin tavoitteena on se, että kirkon ovet voisivat olla auki silloin, kun ihminen sinne haluaa tulla, Törmänen kertoo.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää