Remontti vaikuttaa tuomiokirkon käyttöön myös tulevana kesänä

Viime kesänä alkanut Oulun tuomiokirkon julkisivuremontti käynnistyi jälleen talvitauon jälkeen. Pikku-Sofian kirkko ei ole tänä kesänä käytössä, Cafe Krypta toimii viime kesän tapaan Vanhassa pappilassa.

Kuva: Mari Lähteenmaa

Viime kesänä alkanut Oulun tuomiokirkon julkisivuremontti käynnistyi jälleen talvitauon jälkeen. Remontti vaikuttaa kirkon käyttöön ja ulkoasuun.

Kirkon ulkoseinustoilla on huputettuja telineitä ja piha on aidoilla rajattua työmaa-aluetta aina kulloinkin remontoitavalta osalta.

Kirkko on käytössä arkisin, mutta koska viikolla töistä aiheutuu meluhaittaa, vihkimisiä ja muita juhlatilaisuuksia järjestetään vain viikonloppuisin. Lisäksi ovissa on käyttökatkoja, esimerkiksi kirkon pääovi on poissa käytöstä kesäkuussa kolmen viikon ajan.

Tuomiokirkon pihapiirissä sijaitsevaa Pikku-Sofian kirkkoa ei käytetä ensi kesänä.

Kirkon kellaritiloissa kesäisin toiminut Cafe Krypta tarjoilee viime kesän tapaan herkkuja ja virvokkeita Vanhan pappilan tiloissa Asemakadun ja Isonkadun kulmassa.

Kolme vuotta kestävän urakan aikana kunnostetaan tuomiokirkon julkisivurappaus ja portaat, maalataan puiset ulkoverhousosat ja uusitaan ulkovalaistus.

Tällä erää remontti jatkuu lokakuun alkupuolelle saakka. Koko urakka valmistuu lokakuussa 2025.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää