Oulun Vanhassa pappilassa on kolmet kesäpidot

– Pidän siitä, kun konsertin aikana voi kokea tunteita laidasta laitaan. Sellainen ohjelmisto on kiinnostava sekä itselle että kuulijalle, sanoo muusikko Miikka Lehtoaho.

Vaihtelevia tunnelmia on luvassa myös heinäkuun lopulla käynnistyvissä Vanhan pappilan kesäpidoissa. Kyseessä on Oulun Vanhassa pappilassa järjestettävä kolmeosainen konserttisarja, joka alkaa 26. heinäkuuta. Tuolloin Lehtoaho ja sopraano Marja Kukkala esittävät hengellisen musiikin klassikkoja.

Suvivirsi-konsertti on nimetty Miikka Lehtoahon säveltämän teoksen mukaan.

– Konsertin aluksi kuullaan hengellisen musiikin klassikkoja ja niiden jälkeen vuonna 2019 säveltämäni Suvivirsi. Siinä on perinteisen Suvivirren kaikki kuusi säkeistöä, mutta uusi melodia sekä otteita myös alkuperäisestä melodiasta, Lehtoaho kuvaa.

Improvisaatio on vapautta

Elokuun 2. päivä pappilassa kuullaan muun muassa virsiä, gospelia, iskelmää ja musikaalisävelmiä. Laulaja Antti Annolan kanssa pidettävään Crossover to Jordan! -konserttiin Miikka Lehtoaho lupaa runsaasti improvisaatiota. Se on freelancerina itsensä elättävälle muusikolle erityisen rakas taiteenlaji.

– Improvisaatio tarkoittaa minulle vapautta ja yllätyksellisyyttä. Odotan, että tässä konsertissa pääsemme vähän revittelemään.

Odotan, että tässä konsertissa pääsemme vähän revittelemään.

 

Sarjan päättää 9. elokuuta Naisen sydän – lauluja rakkaudesta. Tuolloin Lehtoaho astuu yleisön eteen jälleen Marja Kukkalan kanssa. Luvassa on suomalaisia rakkauslauluklassikoita ja muun muassa Robert Schumannin säveltämä Frauenlieben und leben.

Kesäkonserttien erilainen energia

Säveltäjä, laulaja ja pianisti Miikka Lehtoaho on tehnyt paljon yhteistyötä seurakuntien kanssa. Kuusamossa syntyneelle ja nykyisin Oulussa asuvalle muusikolle Oulun tuomiokirkkoseurakunta on pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Vanhan pappilan konserteilta Lehtoaho odottaa tavanomaisesta poikkeavaa energiaa.

– Kesäkonserteissa on usein mukana ihmisiä monilta paikkakunnilta. Suuri osa kuulijoista on vapaalla ja se tuo tilaisuuteen omanlaisensa auran, Lehtoaho toteaa.

Suuri osa kuulijoista on vapaalla ja se tuo tilaisuuteen omanlaisensa auran.

Vanhan pappilan kesäpidot -konsertit käynnistyvät kello 18. Noin tunnin kestävät tapahtumat ovat maksuttomia. Konsertin alussa käydään illan teemaan liittyvä keskustelu.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää