Oulusta lähetetään joka ilta hartaus Virtuaalikirkon kautta

Videohartauksia lähetetään eri puolilta Oulua aina palmusunnuntain aattoon saakka. Ensimmäinen hartaus nauhoitettiin keskiviikkona 18. maaliskuuta Oulun tuomiokirkosta.

Oulun seurakunnissa on päätetty kuvata hartaushetki joka ilta kello 18 palmusunnuntain aattoon, 4. huhtikuuta, saakka. Hartaudet lähetetään suorana lähetyksenä Virtuaalikirkon kautta, ja ne jäävät myös arkistoon, joten hartauksia voi katsoa myöhemminkin.

– Hartauden voi toteuttaa kirkosta tai vaikka järven jäältä, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen.

Ensimmäinen hartaushetki kuvattiin Oulun tuomiokirkosta keskiviikkona 18. maaliskuuta. Hartauden piti kappalainen Anna-Mari Heikkinen yhdessä vs. kanttori Irina Niskalan kanssa.

Heikkinen viittasi puheessaan koko maata ja maailmaa koskevaan tilanteeseen.

– Uutiset koronasta ovat säikäyttäneet, ja arki on muuttunut. On kaiken ikäisiä, jotka tuntevat olevansa yksin. Tulee ihmisen ikävä toisen luo.

Heikkinen muistutti, että meillä on mahdollisuus olla ystävällinen toiselle joka päivä. Läheisen huomioinen ja ystävällisyyys pienilläkin teoilla on tärkeää.

Satu Saarinen kertoo, että tuomiokirkko on avoinna hiljentymistä varten päivittäin kello 12-13 kuten aiemminkin. Tunnin aikana soitetaan myös sanomakelloja seurakunnassa kuolleiden muistoksi.

Tuomiokirkossa aloitettiin helmikuun alussa Kirkkokeskiviikot, jolloin kirkon ovet ovat avoinna kello 12-19. Paikalla on seurakunnan työntekijä, jonka kanssa voi jutella mielen päällä olevista asioista.

Kirkkokeskiviikot jatkuvat poikkeusolojen määräykset huomioiden. Näin ollen kirkossa saa olla kerrallaan vain kymmenen henkilöä.

Evankelisluterilainen kirkko tuottaa paljon virtuaalista materiaalia. Katso koontisivu tarjonnasta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää