Syksyn päiväkerhoihin ilmoittautuminen alkaa Oulussa

Päiväkerhossa toiminnan pohjana on kristillinen arvomaailma, jossa kirkkovuosi ja sen perinteet tulevat tutuiksi. Ilmaisiin päiväkerhoihin tulee ilmoittautua 12. toukokuuta mennessä.

Kuva: Sanna Krook

Oulun seurakuntien syksyn 2024 lasten päiväkerhoihin ilmoittautuminen käynnistyy maanantaina 15.4. Ilmoittautua voi sunnuntaihin 12.5. saakka osoitteessa oulunseurakunnat.fi/paivakerho.

Päiväkerhot ovat avoimia kaikille alle kouluikäisille lapsille, 2-3-vuotiaista ylöspäin, asuinalueesta tai seurakuntarajoista riippumatta. Kerhot kokoontuvat kaksi tai kolme kertaa viikossa 2-3 tuntia kerrallaan. Päiväkerhot ovat maksuttomia.

Seurakunnan päiväkerhot tarjoavat laadukasta varhaiskasvatusta. Päiväkerhossa leikitään, liikutaan, ulkoillaan, opetellaan kädentaitoja ja kuunnellaan satuja. Kerhoja ohjaavat koulutetut lastenohjaajat ja perhetoiminnan ohjaajat.

Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Maaret Sulkalan mukaan päiväkerho tarjoaa oivan vaihtoehdon siinä vaiheessa, kun hoitopaikkaa ei vielä tarvita, mutta lapsi kaipaa virikkeitä kodin ulkopuolella.

–  Päiväkerhossa lapsi pääsee pienessä ryhmässä tuttujen aikuisten ja kerhokavereiden kanssa opettelemaan ryhmä- ja kaveritaitoja.

Yhteistyö vanhempien kanssa on tiivistä. Yhdessä haetaan parhaita tapoja tukea lapsen oppimista ja kehitystä sekä kotien kasvatusta. Tärkeää on myös se, että lapsi viihtyy kerhossa.

–  Lasten mielestä päiväkerhossa kivaa on kaverit, eväiden syönti ja leikkiminen. Kerhossa on paljon mielenkiintoista tekemistä, ja myös lasten ideat huomioidaan, Sulkala kertoo.

Päiväkerhossa toiminnan pohjana on kristillinen arvomaailma, jossa kirkkovuosi ja sen perinteet tulevat tutuiksi. Tilaa annetaan myös lasten omille pohdinnoille ja kysymyksille. Esimerkiksi luomakunnasta huolehtiminen ja lähimmäisen rakkaus sekä toisten auttaminen ovat teemoja, jotka kulkevat kerhoarjessa mukana.

Päiväkerhoja järjestetään Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen ja Oulunsalon seurakunnissa. Kiimingin seurakunnan alueella järjestetään myös pikkukouluja, joihin käytetään Oulun kaupungin palveluseteli.

Lisätietoja: www.oulunseurakunnat.fi/paivakerho


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää