Päivän työ: Loman jälkeen töihin

Haukiputaan seurakunnan kirkkoherran Jaakko Tuiskun päivään mahtui suunnittelua, kokoustamista ja sähkökatko.

Loman jälkeinen toinen työpäivä. Elokuun lämpimät kelit jatkuvat ja päätänkin aamulla lähteä pyörällä töihin. Nämä tilaisuudet pitää hyödyntää. Olen puoli yhdeksän aikaan virastolla.

Haukiputaan kirkkotie, jonka varrella seurakuntakeskus ja kirkko ovat, on ollut pitkään remontissa. Aamuisin on saanut ihmetellä, mitä kautta seurakuntakeskuksen pihalle pääsee.

Loman jälkeiset aamut ovat työkavereiden kanssa kuulumisten vaihtoa. Olemme olleet uuden edessä, kun kirkkoherranvirasto on ollut kiinni neljä viikkoa.
Haukiputaalla on totuttu hoitamaan asioita käymällä paikan päällä. Oulujoki ja Oulunsalo ovat tuuranneet sovitusti puhelimitse ja sähköpostitse. Tänä aamuna virasto on siis pitkästä aika auki.

Omasta aamusta menee hetki hoitaessa pojan hukkuneen pyöränavaimen tilannetta koulun kanssa. Avain on löytynyt.

Aamukahvin jälkeen jatkan sähköpostitulvan parissa. Onneksi olin saanut edellisenä päivänä suurimman osan lomanaikaisista viesteistä kahlattua läpi.

Ennen päivän ensimmäistä palaveria puhelin soi tiuhaan. Myyntimies kysyi mainosta rajavartioiden lehteen ja sulhanen soitteli seuraavan viikon häistä.

Kymmeneltä on palaveri seurakunnan syyskauden aloituksen suunnittelulle. Tiedossa on hieno ilta Leirikeskus Loistossa: on keittopäivällinen, lasten konsertti ja yhdessäoloa.

Lounasta syön useimmiten kahvihuoneessamme – niin kuin suurin osa työntekijöistämme. Yleensä syön eilisen päivän ruokia kotoa tai käyn kaupasta hakemassa jotain. Joskus pitää totta kai herkutella Haukiputaan paikallisissa lounaspaikoissa.

Lounaan jälkeen on tunti aikaa tehdä työntekijäkokouksen asialistaa. Siihen menee yllättävän paljon aikaa, sillä aiheiden noukkiminen sieltä täältä vie aikaa. Työ keskeytyy puhelinsoittoon. Yhdeltä alkaa varhaiskasvatuksen tiimikehityskeskustelu. Niissä käydään läpi tiimin ajankohtaisia asioita ja keskustellaan tiimin hyvinvoinnista ja tavoitteista. Yleensä keskustelut venyvät pitkiksi, teemoja on paljon.

Palatessa työpöydän ääreen sähköt ovat poikki seurakuntakeskuksesta. Yhdistän läppärin puhelimen nettiin.

Työntekijäkokouksen asialistan teko jatkuu, mutta puhelinsoitto keskeyttää jälleen työn.

 

Kokouspäivinä on aina pieni painiskelu, miten päivän suunnittelee.

 

Illalla on edessä vielä yhteisen kirkkovaltuuston kokous. Kokouspäivinä on aina pieni painiskelu, miten päivän suunnittelee: lähteekö aamulla ja katkaisee päivän jossain kohtaa vai meneekö myöhemmin ja tekee työpäivän sitten putkeen iltaan asti.

Tällä kertaa katkaisen päivän ja olen puoli viideltä kotona. Koira pitää ulkoiluttaa ja itsekin haukata syömiseksi jotain.

Puoli kuuden aikaan hyppään moottoripyörän selkään ja ajan kohti Oulun keskustaa. Yhteinen kirkkovaltuusto aloittaa vaalikauden viimeisen rupeaman.

Kokouksessa päätetään yhtymän kiinteistöstrategiasta, Karjasillan seurakunnan tarveselvityksestä ja tuomiokirkon julkisivurappausten peruskorjauksesta. Kokous loppuu kahdeksan aikaan. Ulkona on puhjennut ukkosmyräkkä. Kotimatka venähtää, moni alikulku on suljettu ja veden valtaama. Pääsen kotiin uitettuna puoli yhdeksältä. Aika laittaa sauna päälle.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää