Päivän työ: Seurustelun sakramentti arvoonsa

Päivän työ -sarjassa kirkon työntekijät kertovat omasta työstään ja sen synnyttämistä ajatuksista. Limingan lähetyssihteeri Marjo Aalto teki juhannusjuustomainosta, piti raamattu- ja lähetyspiiriä, suunnitteli tulevia tapahtumia – ja joi kuppikaupalla kahvia.

Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. Tuona aamuna katsoin huolissani ulos ikkunasta juodessani aamukahvia. Yön aikana oli satanut lunta, ja lisää oli ennustettu päivän ajaksi. Autossani oli jo kesärenkaat, ja niillä pitäisi päästä töihin. Päätin ajaa varovasti ja turvata varjelukseen, ja tämä taktiikka kannatti. 

Perille päästyäni suuntasin ensimmäiseksi seurakuntatalon keittiöön hakemaan tarjottavaa päivän tilaisuuksiin ja vaihtamaan kuulumisia emäntä Päivi Seppälän kanssa. 

Joskus mietin, voidaanko mitään vakavasti otettavaa seurakunnan tapahtumaa järjestää ilman kunnon pullakahveja. Ehkä ei – ehkä todella tarvitsemme kahvittelun ja seurustelun sakramenttia.

Juhannusherkku myydään  aina hetkessä loppuun

Työpisteelläni Lähetysvintillä tein juhannusjuustomyyjäisten mainosta. Juuston myynti juhannusviikolla on seurakuntamme perinteinen lähetystyön varainhankintatapa. Maito saadaan lahjoituksena liminkalaisilta tiloilta. Vapaaehtoiset hakevat maidon ja keittävät sen juustoksi. Juhannusherkku myydään aina hetkessä loppuun.

Tänä keväänä olemme aloittaneet uutena ryhmänä raamattu- ja lähetyspiirin. Joka toinen tiistai on kokoonnuttu jakamaan kuulumisia lähetyskentiltä, rukoilemaan lähetystyön puolesta ja keskustelemaan Raamatun teksteistä. Olemme myös veisanneet virsiä ja tietenkin juoneet pullakahvit.

Ennen ryhmäläisten saapumista tarkistin suunnitelmani. Voisin lukea Kylväjän Burjatian-lähetin ja Kansanlähetyksen Lähi-idän lähettiperheen uutiskirjeet, joiden rukousaiheiden puolesta voisimme rukoilla. 

Luimme Luukkaan evankeliumista kohdan, jossa Jeesus kehottaa meitä rakastamaan vihamiehiämme. Keskustelimme siitä, kuinka vaikeaa mutta silti tarpeellista on antaa anteeksi ja osoittaa myötätuntoa meitä loukanneille.

Raamattupiirin jälkeen oli vuorossa päivän kolmas kahvikupponen työntekijöiden kahvitauolla pappilassa. Keskustelunaiheet soljuvat työasioista vapaa-aikaan sekä ajankohtaisiin asioihin, ja nauru usein raikaa. Katselimme ikkunasta sakeaa lumipyryä ja mietimme, miten käy hautausmaan haravointitalkoiden toukokuun alussa.

Hengähdystauon jälkeen pidimme palaverin lähetysteologi, vs. kirkkoherra Eeva Mertaniemen kanssa. Suunnittelimme ja kalenteroimme tulevia lähetyksen tilaisuuksia ja tapahtumia. 

 

Illan aikana heiteltiin uusia ideoita ilmaan ja myös todettiin, että meillä on jo monia hyviä, toimivia käytäntöjä.

 

Päivän viimeisenä työtehtävänä oli lähetystyön johtokunnan ideointi-ilta. Olemme valinneet seurakuntamme strategian neljästä painopisteestä lähetyksen toimintasuunnitelmaan kaksi tavoitetta: seurakuntayhteyden vahvistamisen ja viestinnän tehostamisen. 

Eeva, minä ja kuusi johtokunnan jäsentä kokoonnuimme suunnittelemaan tavoitteidemme mukaista toimintaa. 

Kahvittelun jälkeen aloitimme työskentelyn. Illan aikana heiteltiin uusia ideoita ilmaan ja myös todettiin, että meillä on jo monia hyviä, toimivia käytäntöjä. On messuja, joihin kutsutaan vierailijoita eri lähetysjärjestöistä saarnaamaan ja esittelemään omaa järjestöänsä. On majataloiltoja, naistenretkiä, neulekahviloita, kotiseuroja ja muuta. On huippusesonkeja kuten Kauneimmat Joululaulut ja Wanhan ajan joulu -tapahtuma, ja niihin voisi satsata entistäkin enemmän. Tärkeää olisi kutsua eri tilaisuuksiin mukaan uusia ihmisiä henkilökohtaisesti ja kasvotusten.

Illalla ajelin kotiin kiitollisin ja iloisin mielin. Tiet olivat sulat. Taivaan Isä oli pitänyt minusta huolen tänäänkin.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää