Hiippakuntaan vihitään viisi uutta pappia

Marika Dahl (vas.), Jarkko Hannunen, Teemu Hietala, Satu Näätänen ja Sofia Oranen antamassa pappislupaustaan. Kuvaaja Pekka Mustakallio.

Piispa Jukka Keskitalo vihkii 26. toukokuuta viisi uutta pappia Oulun hiippakuntaan. Uusia pappeja saavat Raahen, Taivalkosken, Tornion ja Sodankylän seurakunnat sekä Kaustisen ja Ullavan seurakunta.

Pappisvihkimysmessu vietetään Oulun tuomiokirkossa kello 10 alkaen. Pappisvihkimysmessu on kaikille avoin tilaisuus.

Marika Dahl vihitään Sodankylän seurakunnan vs. seurakuntapastoriksi, Jarkko Hannunen Tornion seurakunnan seurakuntapastoriksi, Teemu Hietala Kaustisen ja Ullavan seurakunnan ma. seurakuntapastoriksi, Satu Näätänen Taivalkosken seurakunnan seurakuntapastoriksi ja Sofia Oranen Raahen seurakunnan vs. seurakuntapastoriksi.

Piispa Keskitalolle tuleva vihkimys on 14. kerta, kun hän vihkii piispana uusia pappeja.

– Uusien pappien vihkiminen on mieluisimpia tehtäviä piispan virassa. Nyt iloitsen siitä, että voin vihkiä uudet viisi kutsumustietoista teologian maisteria palvelemaan kirkkoamme pappeina.

Pappisvihkimykseen Ouluun saapuu työntekijöitä ja luottamushenkilöitä pappeja vastaanottavista seurakunnista. Kaustisen ja Ullavan seurakunnan kirkkoherra Veli-Pekka Harju on yksi seurakuntansa edustajista.

– Tuleva pappimme Teemu Hietala aloitti seurakuntamme nuorisotyössä jo vuoden alussa ja on verkostoitunut nopeasti paikkakunnalla. Hänen vihkimyksensä on meille iso juttu. Olemme kiitollisia ilosta ja välittömyydestä, joita hän on persoonallaan tuonut työyhteisöön. Pappisvihkimyksen myötä mahdollisuudet palvella vain laajenevat. Pappiakin virsi 428 toisaalta muistuttaa: ”Yksin emme työtä tee, toinen toista tarvitsee”, Harju kertoo.

Sofia Oranen on aloittanut Raahen seurakunnan työntekijänä helmikuussa.

– Olen pappisvihkimyksen alla jännittyneissä, kiitollisissa ja odottavissa tunnelmissa. Vaikka seurakuntatyö voi ollakin entuudestaan tuttua, niin jokainen meistä vihittävistä on myös uuden edessä. Olemme saaneet toisiltamme onneksi paljon tukea. Piispan neuvoa mukaillen valmistaudun vihkimykseen leväten ja rukoillen, Oranen kuvailee.

Pappisvihkimystä voi seurata myös striimattuna osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää