Piian ja Elinan hyppy Hongkongiin

Piia Lempiäinen ja Elina Mikkola siunataan lähetystyöhön #Yhdessä2022-tapahtumassa Oulussa. Hong Kong on heidän uusi kotikaupunkinsa.

Lähetysseuran työntekijät Piia Lempiäinen (vas.) ja Elina Mikkola lähtevät yhteiselle lounaalle työpaikaltaan, toimistotalon 18. kerroksesta Hong Kongissa, Fortress Hillin kaupunginosassa.

– Saavuimme Hong Kongiin samalla lennolla syyskuun lopussa. Asukkaita täällä on 7,5 miljoonaa, ja tämä on tosi kiva kaupunki! Väenpaljouden ja pilvenpiirtäjien lisäksi on paljon luontoa, satoja kilometrejä vuoristoisia vaelluspolkuja ja postikortinkauniita rantamaisemia, Elina Mikkola, 34, kuvailee.

 

Hong Kongissa itä ja länsi, vauraus ja köyhyys, moderni ja perinteinen, urbaani ja viidakko kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

 

– Hong Kongissa itä ja länsi, vauraus ja köyhyys, moderni ja perinteinen, urbaani ja viidakko kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Koronan viidennen aallon takia kaupunki on kuitenkin hiljentynyt, ikään kuin vaipunut horrokseen. Kaikki tapahtumat, juhlat ja tapaamiset on peruttu eikä edes kirkkoon ole päässyt. Elämä on tuntunut siksi välillä aika pieneltä, Piia Lempiäinen, 35, kertoo.

Korona hiljensi miljoonakaupungin

Muu maailma höllentää koronarajoituksia, mutta Hongkongissa ja Manner-Kiinassa ne ovat edelleen hyvin tiukat.

– Hong Kongin, Taiwanin ja Manner-Kiinan väliset matkustusrajoitukset ovat estäneet hankematkojen tekemisen ja kumppanien tapaamisen kasvokkain kokonaan. Toivomme kovasti, että pääsisimme pian vierailemaan paikallisten kumppanien luona, Elina toteaa.

– Hong Kongista on aika vaikeaa lentää pois: jos lentoyhtiö tuo maahan kolme koronatartuntaa, se saa viikon lentokiellon. Lentoja siis perutaan usein ja meidänkin lentoja Suomeen on jo ehditty siirtää. Tarkka saapumispäivä varmaan selviää siis vasta laskeutuessa.

Tavoitteena piirun verran parempi maailma

Elina työskentelee hankehallinnon ja Piia talouden ja hyvän hallinnon asiantuntijana. Lähetysseura tukee Hong Kongissa, Manner-Kiinassa ja Taiwanilla muun muassa teologista koulutusta. Hongkongissa sijaitseva teologinen seminaari kouluttaa työntekijöitä Aasian kasvaville kirkoille.

– Haluan olla tekemässä maailmasta piirun verran parempaa ja oikeudenmukaisempaa paikkaa. Uskon, että tässä työssä se on mahdollista. Keskiössä ovat lasten ja lapsiperheiden hyvinvointi, hiv- ja päihdetyö sekä kirkon vahvistaminen esimerkiksi koulutuksen kautta, Elina pohtii.

Piia uskoo, että kestävällä pohjalla oleva hallinto auttaa seurakuntia toimimaan aktiivisesti ja pitkäjänteisesti yhteiskunnan vähäosaisten tukemiseksi.

Elina ja Piia opiskelevat molemmat kahdesti viikossa mandariinikiinaa opettajan johdolla.

 

Mandariinikiina on valtavan hankalaa, mutta mielenkiintoista.

 

– Mandariinikiina on valtavan hankalaa mutta mielenkiintoista. Talossani oli jokin aika sitten vesikatkos, ja onnistuin selittämään tilanteen mandariinikiinaksi talomme aulavahdille! Piia iloitsee.

Kahdeksan saa siunauksen lähetystyöhön

Lähetysjuhlien päätösmessussa Oulussa siunataan lähetystyöhön kahdeksan uutta työntekijää.

– On tosi mukava tulla Ouluun työhön siunattavaksi ja päästä osaksi tätä hienoa traditiota. Samalla pääsen näkemään kasvokkain työni tukijoita ja työkavereita, Elina kertoo odotuksistaan.

Elina muutti Hong Kongiin Lieksasta Pohjois-Karjalasta, jossa hän työskenteli varhaiskasvatuksen aluejohtajana. Piia taas on paljasjalkainen helsinkiläinen, mutta hänellä on hauska kytkös Ouluun opintojensa kautta.

– Olen koulutukseltani historioitsija ja tutkin gradussani, miten Oulussa pukeuduttiin 1600-luvulla. Tunnen siis Oulun varhaisen historian hyvin, ja kävin Oulun kaupunginarkistossa lukemassa 1600-luvun perukirjoja.

Ennen tuloaan Lähetysseuraan hän tutki Aalto-yliopistossa renessanssin muotia.

  • #Yhdessä2022-tapahtuman päätösmessu sunnuntaina 22.5. klo 10 Oulun tuomiokirkossa. Messussa siunataan 8 uutta lähettiä.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää