Piispan pääsiäistervehdys: Ylösnousemus tuo ilon

”Ahdistuksen aikanakin kristillisen kirkon viesti on silti selvä. Se kuuluu: Iloitkaa! Evankeliumi valaa meihin uskoa, että ahdistuksella on rajansa. Uusi elämä Jeesuksessa Kristuksessa voittaa lopulta ahdistukset”, muistuttaa piispa Jukka Keskitalo.

Suurinta kristillistä juhlaamme pääsiäistä on vietetty jo kolmena vuonna poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kristuksen ylösnousemuksen riemullista juhlaa on varjostanut maailman, Euroopan ja Suomen tilanne ensin pandemian keskellä ja sitten sodan varjossa.

Ahdistuksen aikanakin kristillisen kirkon viesti on silti selvä. Se kuuluu: Iloitkaa! Evankeliumi valaa meihin uskoa, että ahdistuksella on rajansa. Uusi elämä Jeesuksessa Kristuksessa voittaa lopulta ahdistukset.

 

Evankeliumi valaa meihin uskoa, että ahdistuksella on rajansa.

 

Tämän pääsiäisen evankeliumiteksti luetaan Johanneksen evankeliumista. Toisen pääsiäispäivän tekstikatkelmassa huomioni kiinnittyy Magdalan Marian neljään sanaan: ”Minä olen nähnyt Herran!” (Joh. 20:18) Magdalan Maria, yksi Jeesuksen läheisimmistä seuraajista, on Johanneksen evankeliumissa ensimmäinen ylösnousemuksen todistaja.

”Minä olen nähnyt Herran!” Nämä ovat Jumalan kohtaamisesta todistavat sanat. Ne kertovat Jumalan ilmestymisestä kirkkaudessaan. Evankeliumeissa Jeesus paljastuu erityisellä tavalla Jumalan Pojaksi muutamissa tällaisissa vastaavanlaisissa kohtauksissa: joulukertomuksissa, Jeesuksen kasteen hetkellä, Kirkastusvuorella Mooseksen ja Elian kanssa sekä ylösnousemuksen aamuna ja sitä seuraavissa tapahtumissa Kristuksen taivaaseen astumiseen saakka.

Monissa kohdista kuvataan sitä, kuinka ilo ja innostus seuraavat näitä kokemuksia. Ilo valtasi lukittujen ovien taakse kokoontuneet opetuslapset. Pietari oli innokkaana rakentamassa majoja Kirkastusvuorella. Enkeli ilmoitti suuresta ilosta paimenille.

 

Jumalan tahto on, että me iloitsisimme.

 

Tuohon iloon tahdon sinua kutsua liittymään. Jumalan tahto on, että me iloitsisimme. Iloitkaa aina Herrassa! kehottaa Kirje filippiläisille (Fil. 4:4). Niin paljon kuin elämään mahtuukin vaikeuksia ja kärsimystä, niin meillä on myös lupa iloita ilon hetkinä. Kristus on ylösnoussut, iloitkaamme!

Pääsiäisen 2023 alla

Jukka Keskitalo
Oulun hiippakunnan piispa


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää