Piispanpyöräily muuttui nallebongaukseksi

Tämänvuotinen tapahtuma toteutetaan etsimällä nalleja kirkkojen ikkunoista.

Oulun hiippakunta on ideoinut uudenlaisen Piispanpyöräily-tapahtuman koronan tuomien kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Perheet ja ystäväporukat voivat ottaa kohteekseen jonkun Oulun seurakuntien kirkon tai kappelin ja käydä katsomassa ikkunaan tuotua nallea.

Halutessaan retkeltä voi postata kuvan Piispanpyöräilyn Facebook -tapahtumaan. Pyöräreissun voi tehdä itselle parhaimpana ajankohtana touko-kesäkuussa. Nallet ovat kirkoissa jo esillä.

Hyvää mieltä pyöräilijöille, apua kehitysmaihin

Piispanpyöräily on piispa Jukka Keskitalon ideoima liikuntatapahtuma, joka toteutettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten. Koronapandemia sai piispan pohtimaan massatapahtumalle toisenlaista konseptia.

– Pyöräileminen on edelleen mahdollista perheen tai ystäväporukan kesken. Nallebongaus on levinnyt laajasti ympäri maan ja pohdin, voisivatko nallet kurkistella myös kirkkojen ikkunoista ja näin tuoda iloa ja hyvää mieltä ihmisille, Keskitalo kertoo.

Alun perin piispanpyöräily oli tarkoitus toteuttaa yhteisenä tapahtumana 24. toukokuuta. Kyseisen päivän kolehtikohteena kirkossa on lasten ja nuorten koulutuksen mahdollistaminen ja tukeminen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Piispa rohkaisee tämänvuotiseen tapahtumaan osallistujia antamaan vapaaehtoisen lahjan Kirkon Ulkomaanavulle, joka kunnostaa kouluja, tukee kehitysmaiden opettajia ja hankkii opetusmateriaaleja. Lahjoituksen voi tehdä verkkosivujen kautta.

–On hienoa, että voimme Piispanpyöräilyllä auttaa myös kehitysmaiden lapsia ja nuoria.

Reissun voi halutessaan ilmoittaa myös Kilometrikisa-haasteeseen. Tuolloin joukkueen nimeksi merkitään Piispanpyöräily ja osallistumiskoodi on Piispanpyöräily 2020.

Piispanpyöräilyn yhteistyökumppaneita ovat Oulun seudun seurakunnat sekä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu eli PoPLi ry. Piispa on haastanut kaikki Oulun hiippakunnan seurakunnat mukaan parhaaksi katsomallaan tavalla.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää