Pirteä alku kirkkoherranvaalissa, äänestyspaikalla jonotusta

”Tärkeä asia pitää hoitaa heti alta pois”, totesivat Juha ja Eeva Lehtola Karjasillan kirkossa, jossa ennakkoäänestys alkoi maanantaina. Karjasillan seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra sunnuntaina 8. lokakuuta.

Vaalitoimitsijoiden aamupäivä Karjasillan kirkossa oli vilkas.

– Reilun kahden ja puolen tunnin aikana palvelin noin 70 äänestäjää. Kun muut toimitsijat tekivät varmaan saman verran töitä, voi laskea, että äänestämässä kävi heti aamusta reippaasti yli 200 Karjasillan seurakunnan jäsentä.

– Pientä jonotusta syntyi, tarkentaa vaalitoimitsija, seurakunnan luottamushenkilö Jorma Viitala kirkkoherranvaalin ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän tunnelmia.

Viitalan mukaan liikkeelle oli lähdetty heti aamusta eri syistä. Osa kiirehti tekemään viimeisiä mökkipuuhia ennen talven tuloa, mutta äänestämistä pidettiin tärkeänä.

– Totta kai pitää äänestää, oli kommentti joku kuului. Ihmiset tuntevat mielenkiintoa seurakuntaa kohtaan, ja siksi he haluavat  vaikuttaa.

Juha ja Eeva Lehtola saapuivat äänestämään maanantaina iltapäivällä, jolloin edelleen ovet äänestyspaikalle kävivät tasaista vauhtia.

Lehtolat kertoivat seuranneensa tarkasti kirkkoherraehdokkaiden näkemyksiä edellisviikoilla.

– Ehdokkaiden arvot kiinnostavat. Ehkä muita pohdintoja tarkemmin on tullut selvitettyä, millä tavoin ehdokkaat kommentoivat niitä kirkon asioita, jotka ovat muutoinkin nyt esillä medioissa.

– Vaikuttaminen kotiseurakunnan asioihin tuntuu tärkeältä, Juha Lehtola sanoi.

 

Käsillä on ennakkoäänestys, äänestyspaikkoja kaikkiaan neljä

Karjasillan kirkkoherranvaalien ennakkoäänestys on  2.-6. lokakuuta.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa asuinpaikastasi riippumatta.

Ma-pe 2.-6.10. klo 9-18 Karjasillan kirkko, Nokelantie 39.

Ke-to 4.-5.10. klo 15-19 ennakkoäänestyspaikat:

  • Kastellin kirkko, Töllintie 38
  • Pyhän Andreaan kirkko, Sulkakuja 8
  • Maikkulan kappeli, Kangaskontiontie 9

Vaalissa on kolme ehdokasta: Ensimmäisellä vaalisijalla on Oulunsalon seurakunnan kirkkoherra TM, KM Petri Satomaa, toisella vaalisijalla Haukiputaan seurakunnan kirkkoherra TT Jaakko Tuisku ja kolmannella vaalisijalla Suomen Punaisen Ristin Oulun piirin toiminnanjohtaja TM Miia Seppänen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää