Presidentti sai kirjeen Oulun Porinapiiriltä ja Keskustelukerholta

Tasavallan presidentti Alexander Stubb sai Oulusta kirjeen, joka sisälsi vakavan huolen kehitysvammaisten ihmisarvoisen elämän toteutumisesta. Ystävällinen kirje noteerattiin presidentin kansliassa ja paluuposti saavutti terveisten lähettäjät.

”Arvoisa Herra Suomen tasavallan presidentti,

Kevätterveiset teille Oulusta!”

Näillä kohteliailla sanoilla alkoi Oulun seurakuntien diakonian erityispalvelujen ryhmien, Porinapiirin ja Keskustelukerhon, kirje  Alexander Stubbille.

Huhtikuussa lähetetty kirje sisälsi onnittelut valinnasta valtionpäämieheksi, mutta terveisinä oli myös ajankohtainen kuuluminen. Kehitysvammaistyön kerholaiset ilmaisivat Alexander Stubille huolensa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen viimeaikaisista säästöpäätöksistä, jotka vaikuttavat heikentävästi monen kehitysvammaisen arkeen.

Kirjeessä muistutettiin, että kehitysvammaiset ovat paljolti riippuvaisia yhteiskunnan eri tukimuodoista. Keväällä nousivat muun muassa ateriamaksut kolmestasadasta eurosta yli viiteensataan euroon.

Terveisten mukaan korotus on ollut monelle pienituloiselle liikaa ja muitakin heikennyksiä kehitysvammaisiin on kohdistunut.

”Tiedämme, että te ette voi asioihin suoraan vaikuttaa, mutta haluamme, että olette asiasta tietoinen. Kehitysvammaiset tarvitsevat tukea saavuttaakseen ihmisarvoisen elämän. He tarvitsevat puolestapuhujia. Heitä ei saa unohtaa”, kirjeessä todettiin painokkaasti.

Posti presidentin kansliaan sisälsi myös kuvalliset terveiset. ”Kortissamme on meille tärkeitä asioita, kuten Toripolliisi, Oulun Kärpät ja Tuomiokirkkomme. Tiedämme, että Tekin pidätte pannukakuista ja kissoista.”

Hieno viesti korkealle taholle loppui sydämellisiin toivotuksiin: ”Haluamme toivottaa iloiselle presidentillemme aurinkoista kevättä. Oulussa sanotaan: Alakko nää mua ja pelekääkkönää polliisia, joten tervetuloa käymään Oulussa ja totta kai olette tervetullut vieraaksi kerhoomme.”

7. toukokuuta kerholaiset saivat presidentin kansliasta vastauksen lähetettyyn kirjeeseen. Siinä tasavallan presidentin neuvonantaja Tuomas Telkkä kiittää postista ja kirjoittaa: ”Kuten jo mainitsittekin, valitettavasti tasavallan presidentin vaikutusmahdollisuudet toimivallan puitteissa kyseiseen asiaan ovat rajalliset. Tasavallan presidentti tekee kuitenkin perustuslain mukaisen toimivaltansa puitteissa parhaansa edistääkseen turvallisuuden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden parempaa  toteutumista.”

Kirje valtionpäämiehelle sisälsi myös maininnan Oulusta kulttuuripääkaupunkina 2026. Tälle hankkeelle tasavallan presidentin kansliasta toivotettiin menestystä.

 

 

 

 

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää