Raamattu alusta loppuun – ainutlaatuinen luentomaraton Karjasillan kirkossa

Luentomaraton ei rajoitu pelkästään Raamatun lukemiseen, vaan tarjoaa syvällisen näköalan Raamatun sisältöön ja merkitykseen.

Jaakko Tuisku iloitsee siitä, että kirkkoherra emeritus Juhani Lavanko toi Raamattu alusta loppuun -tapahtuman Ouluun. Niilo Pesonen on lääninrovastina mukana järjestelyissä.

Oulun seurakunnat ja Raamatunopetusakatemia tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden sukeltaa Raamatun maailmaan ”Raamattu alusta loppuun” -viikonlopussa Karjasillan kirkossa 15.–17. maaliskuuta.

Tämä erityinen tapahtuma on jo kerännyt suurta suosiota Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lahdessa ja Jyväskylässä, ja nyt on Oulun vuoro.

Yhden viikonlopun aikana, perjantaista sunnuntaihin, käydään läpi Raamatun jokainen kirja omana 20 minuutin luentonaan.

Luennoitsijoina ovat raamattukouluttajat Eero Junkkaala ja Lea Kujanpää, Oulun seurakuntien kirkkoherroja ja pappeja sekä maallikoita ympäri Suomen.

Ainutkertainen kokemus

Lääninrovasti Niilo Pesosen mukaan luentomaraton on ainutkertainen kokemus, joka ei rajoitu pelkästään Raamatun lukemiseen, vaan tarjoaa syvällisen näköalan Raamatun sisältöön ja merkitykseen.

 

”Monet sanonnat ja ilmaisut, joita päivittäin käytämme, juontavat juurensa Raamatusta.”

– Onhan tämä pitkä ponnistus, jos haluaa osallistua kaikkiin luentoihin. Joka tasatunti ja joka puolitunti alkaa uusi luento. On kuitenkin mahdollista, että valitsee juuri ne luennot, jotka itseä eniten kiinnostaa, Niilo Pesonen vinkkaa.

Pesonen korostaa, että vaikka Raamattu onkin kristityille uskon ylin ohje, on se myös laajasti kulttuurimme perusta.

– Raamattu on vaikuttanut merkittävästi paitsi yhteiskunnan normeihin, myös sen arvoihin ja jopa lainsäädäntöön. Monet sanonnat ja ilmaisut, joita päivittäin käytämme, juontavat juurensa Raamatusta.

– Raamattu on myös maailman eniten käännetty kirja, jolla on vaikutusta myös kulttuurien välisessä dialogissa, Pesonen korostaa.

Tapahtuma alkaa perjantaina kello 18–21, ja jatkuu lauantaina kello 9–21. Sunnuntaina on messu kello 10, ja ohjelma jatkuu siitä suoraan Uuden testamentin parissa kello 21 saakka.

Erillisiä ruoka- tai kahvitaukoja ei ole, vaan tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa koko tapahtuman ajan.

Tapahtumaan ei ole pääsymaksuja ja siihen voi osallistua myös Virtuaalikirkon kautta.

Tarkan ohjelman, luennoitsijat ja aikataulut löydät täältä. 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää