Raamattupiiri on osa Risto Huovisen arkea

Viime vuotisen eläkkeelle jäämisen ja kotipaikkakunnalle paluun jälkeen Risto Huovinen löysi paikkansa raamattupiirin vetäjänä Muhoksen seurakunnassa.

Kun Risto Huovinen viime syksynä palasi syntymäpitäjäänsä Muhokselle, hän palasi kirjaimellisesti juurilleen, lapsuudenkotinsa tontille. Sinne Huovinen rakennutti puolisonsa kanssa uuden kodin.

Muutto tuli ajankohtaiseksi eläkepäivien myötä. Pääosan työurastaan Huovinen teki Ranualla yläkoulun ja lukion liikunnanopettajana. Uuteen elämänvaiheeseen hän kaipasi jotain tuttua, ja se oli raamattupiiri.

– Olen kulkenut ikäni raamattupiirissä, jo silloin kun nuorena asuin vaimoni kanssa Oulussa.

Uskoontulon Huovinen koki opiskeluaikanaan Jyväskylässä. Raamattu alkoi kiinnostaa valtavasti, sitä oli ihan pakko lukea. Nykyisin Huovinen valmistautuu raamattupiiriin, mutta muuten hän kuvailee Raamatun lukemistaan kausittaiseksi.

Yhdeksi lohduttavista suosikkikohdistaan hän nimeää Jeesuksen toteamuksen: Joka minun luokseni tulee, sitä minä en heitä ulos.

Ranualla Huovinen veti raamattupiiriä yhdessä kirkkoherran kanssa, ja sama tehtävä veti puoleensa myös Muhoksella. Kysely raamattupiirin vetämisestä otettiin seurakunnassa ilolla vastaan.

Raamattupiiri aloitti alkuvuonna, ja siinä on käynyt kymmenkunta henkeä. Ryhmään voi yhä tulla mukaan.

– Tarvittaessa voidaan myös jakautua pienempiin ryhmiin, Huovinen tietää pitkällä kokemuksellaan opettajana.

– Yleensä luemme jotakin tiettyä Raamatun kirjaa, mutta jos jollakulla on jotain sydämellään, sen voi ottaa joukossa esiin. Ryhmä on luottamuksellinen ja siellä jaettuja ajatuksia ei kerrota eteenpäin.

  • Raamattupiiri tiistaisin kello 18.30 Koortilan toimintakeskuksessa.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää