Raamattuvisan testiversiossa ei kukaan saanut täysiä pisteitä

Testaa tietosi ja katso, olisitko sinä päihittänyt ennakkovisaan osallistuneet tiedon testaajat.

Tietovisan laatija Mikko Hakkarainen (oikealla) ja televisiostakin tuttu tietoviisas Eero Ylitalo, joka saapui testaamaan tietämystään kirkollisista aiheista.

– Raamattutietoa, paikallista kirkkohistoriaa ja kirkollista yleistietoa, suhteessa 40 – 40 – 20. Sitä on luvassa, kertoo oululainen pubivisojen konkaripitäjä Mikko Hakkarainen.

Hän laati oheiset kysymykset helmikuussa Oulun tuomiokirkon kryptassa pidettyyn ennakkovisaan, jossa samalla testattiin kysymysten vaikeustasoa ja kerättiin palautetta kisaajilta.

Palautteen mukaan kysymysten vaikeustasoksi arvioitiin 7,5. Kukaan osallistujista ei kuitenkaan päässyt täyteen 30 pisteen tulokseen.

Lähimmäksi 29 pisteellä pääsi joukkue Saunapartio, jossa kisasivat myös illan ainoat lapsiosallistujat.

Kymmeneen kysymykseen meni aikaa vajaa tunti, mutta kevään aikana on luvassa kolme täysimittaista visaa, joiden kesto on arviolta kaksi tuntia.

– Välissä pidetään kuitenkin tauko, Hakkarainen kertoo.

Tietovisat järjestetään samassa paikassa kuin ennakkovisa, Oulun tuomiokirkon Kryptassa. Sunnuntaisin kello 18 pidettävät visat järjestetään 17. maaliskuuta, 28. huhtikuuta ja 19. toukokuuta.

Tietovisoihin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki kiinnostuneet. Voi valita, kisaileeko yksi, kaksin vai isommassa joukkueessa.

***

Alla Mikko Hakkaraisen laatiman ennakkovisan kysymyslomake, ja sen alla oikeat vastaukset. Voit lähettää omat terveisesi visasta tai ehdotuksesi kysymykseksi sivun lopussa olevalla palautelomakkeella. 

***

 

*

*

*

OIKEAT VASTAUKSET:

1. Kultainen vasikka / Kultainen sonni
2. Viitta
3. Jeesus ja Maria
4. Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon, Oulun tuomiokirkon ja Tuiran seurakunnat
5. Runsaista oliivipuista
6. Viimeinen tuomio / Mooses särkee taulut / Kain ja Abel. Kuvittaja on Gustav Dore
7. Sofia Magdalena
8. Seurakunnan johtajan viranhoitoa koskevia ohjeita
9. Jordan
10. 1548

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää