Raamattuaiheisia tietovisoja kolmena sunnuntai-iltana

Kokenut oululainen pubivisaisäntä Mikko Hakkarainen vetää kevään aikana kolme raamattuaiheista tietovisaa tuomiokirkon kryptassa.

Kuvaaja: Lassi Heikkinen

Kokenut oululainen pubivisaisäntä Mikko Hakkarainen vetää kevään aikana kolme tietovisaa tuomiokirkon kryptassa.

Ennakkomakua Raamatun ympärille keskittyvistä tietovisoista saadaan 21. helmikuuta, jolloin vietetään vesivahingon jälkeen käyttöönotettavan kryptan avajaisia. Varsinaiset kevään visat ovat 17. maaliskuuta, 28. huhtikuuta ja 19. toukokuuta.

Hakkarainen vetää oululaisissa pubeissa visoja kolmena iltana viikossa.

– Olen kymmenvuotisen pubivisahistoriani aikana ujuttanut visoihin kysymyksiä Vanhan ja Uuden testamentin maailmasta. Erityisesti Raamatun kertomukset ovat niitä, jotka muistetaan ja joihin löytyy vastauksia joukkueilta.

Hakkarainen ehdotti omissa häissään vihkipappi Satu Saariselle raamattuaiheista visaa. Saarinen innostui ja asia päätettiin laittaa vireille.

Paikaksi valikoitui tuomiokirkon krypta, joka itsessään henkii historiaa ja tarinoita ja joka valmistuu vesivahingon jälkeen sopivasti kevääksi.

– Vanhan testamentin kertomukset ovat huikeita. Niissä riittää ammennettavaa, historiallisia ja teologisia kysymyksiä. Kryptan visoissa on tulossa myös paikallista kirkkohistoriaa, kertoo Hakkarainen.

Tuomiokirkon kryptan visat ovat kaikille avoimia tietokilpailuiltoja, joihin voi tulla 1-4 hengen joukkueella.

– Tarkoitus ei ole tulla kilpailemaan otsa kurtussa, vaan hyvässä joukkuehengessä. Lähes oikein kirjoitetut vastaukset riittävät, kannustaa Hakkarainen.

Parhaalle joukkueelle on luvassa palkinto.

  • Raamattuvisa sunnuntaisin klo 18 alkaen Oulun tuomiokirkon kryptassa 17. maaliskuuta, 28. huhtikuuta ja 19. toukokuuta.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää