Raimo Paaso johdattaa oratoriokuoron kiertueelle

Oulun hiippakunnan oratoriokuoro konsertoi Kajaanissa, Kuusamossa ja Oulussa. Kuoroa johtavalle Raimo Paasolle suomalaisia klassikoita sisältävä konsertti on pitkäaikainen haave.

||

Tulevana viikonloppuna Raimo Paaso suuntaa kolmen paikkakunnan konserttikiertueelle Oulun hiippakunnan oratoriokuoron OHO:n kanssa. Nelikymmenhenkistä kuoroa kuullaan Kajaanissa, Kuusamossa ja Oulussa.

Konsertti kantaa nimeä Rukous. Kattaus suomalaisista klassikoista on musiikkityöstä vastaavan hiippakuntasihteerin pitkäaikainen haave.

– Suuriin runoihin tehtyjä järeitä ja isoja kappaleita suurten säveltäjien kuten Toivo Kuulan, Leevi Madetojan ja Jean Sibeliukselta, kuvailee Paaso ohjelmistoa, joka pitää sisällään muun muassa Eino Leinon runoihin tehtyjä sävellyksiä.

– Runous, sanat, on nykyään minulle tosi tärkeää. Konserteissa kuullaan myös runonlausuntaa.

 

Runous, sanat, on nykyään minulle tosi tärkeää.

 

Konsertti on myös yleisöystävällinen, sillä toisin kuin suurten kirkkomusiikin klassikoiden kohdalla, esitettävät kappaleet ovat suurelle yleisölle tuttuja ja suomenkielisiä.

– Ensimmäisellä puoliajalla esitämme isompia ja vaativampia kappaleita, toisella puoliajalla pieniä helmiä, Paaso kuvaa.

Viime aikoina Raimo Paasoa ei ole juurikaan nähty solistina konserteissa Oulun seudulla. Esiintymistä baritoni ei kuitenkaan ole jättänyt. Itse asiassa hän konsertoi enemmän kuin aiemmin, ja marraskuussa hänet nähdään myös Oulun alueella.

– Esiinnyn silloin yhdessä toisen laulaja-pianistin, Minna Raassinan, kanssa ja esitämme isoja laulusarjoja.

OHO on uudistunut kovasti vuoden aikana. Kuoro perustettiin projektikuoroksi, jonka piti lopettaa toimintansa viime syksylle harjoitellun Bachin H-mollimessun esittämisen jälkeen. Mutta jo esitystä seuraavana päivänä Paaso sai niin paljon yhteydenottoja jatkamisen puolesta, että päätös jatkosta oli helppo tehdä.

Kuva: Paka Rehu

Kuorolaisia on laajalta alueelta ja harjoittelemaan kokoonnutaan kerran kuussa.

Ohjelmisto on vaativa, joten ryhmän jäsenten on oltava taitavia ja kunnianhimoisia. Itseään Paaso ei luonnehdi kunnianhimoiseksi, mutta kertoo että sisäinen ääni ajaa häntä kohti tavoitteita.

 

Haluan kuunnella sisäistä ääntäni ja mennä sitä kohti.

 

– Haluan kuunnella sisäistä ääntäni ja mennä sitä kohti. Olen kiitollinen tästä sisäisestä äänestä, ajattelen, että se on lahja.

 

Oulun hiippakunnan oratoriokuoro OHO konsertoi

  • pe 13.10. klo 19 Linnantauksen kirkossa Kajaanissa
  • la 14.10. klo 18 Kuusamon kirkossa
  • su 15.10. klo 18 Oulun tuomiokirkossa
  • Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää