Kohta vietetään Rakastu Raamattuun -päivää

Sunnuntaina 21. tammikuuta vietetään ensimmäistä kertaa Rakastu Raamattuun -päivää Kristittyjen ykseyden rukousviikon yhteydessä.

Teemapäivän tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ja seurakuntia Raamatun aktiivisempaan lukemiseen.

Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken kertoo, että idea on Ruotsin Pipliaseuralta. Ruotsissa raamattupäivää (Bibelns dag) on vietetty jo pitkään.

– Kristittyjen ykseyden rukousviikolla on kahdeksan päivän aikana mahdollisuus lukea raamatuntekstejä ja rukoilla niiden pohjalta. Raamattua voi lukea esimerkiksi henkilökohtaisena hartauskirjana, pienryhmissä tai seurakunnissa vuoden ympäri. Rakastu Raamattuun -päivän ja rukousviikon voi mainiosti yhdistää seurakunnissa, Wärn-Rancken jatkaa.

Ekumeeninen materiaalipankki rohkaisee Raamatun käyttöön

Samalla on avattu ekumeeninen materiaalipankki RakastuRaamattuun.fi Raamatun lukemiseen ja Raamatun äärellä olemiseen.

Kyseessä on kokeilu, jonka kautta rohkaistaan Raamatun aktiiviseen ja monipuoliseen käyttöön niin yksilöjen kuin yhteisöjenkin hengelliseksi rakennukseksi.

Sivuston taustalla on laaja yhteistyön verkosto: mukana ovat Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Suomen Evankelinen Allianssi, Suomen lähetysneuvosto sekä Raamatunlukijain Liitto ry. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana Suomen Ekumeenisen neuvoston jäsenenä.

– Nykyiset digitaaliset välineet ovat avanneet monia uusia tapoja tutustua Raamattuun. Niitä on koottu RakastuRaamattuun.fi  -sivustolle, sanoo jumalanpalveluksen ja hengellisen elämän asiantuntija Terhi Paananen Kirkkohallituksesta.

– Merkittävää on, että yhteistä sivustoa kokeillaan laajassa yhteistyössä erilaisten kristittyjen kanssa”,

Sivustolle on koottu linkkejä materiaalikokonaisuuksiin, sovelluksiin, videoihin, podcasteihin ja toimintatapoihin. Näitä voi hyödyntää yksin, ryhmänä tai yhteisönä ja seurakuntana sekä eri ikäisten keskuudessa. Sivustolla on myös ruotsinkielinen osio.

Sivusto on sitoutunut Apostoliseen ja Nikean uskontunnustukseen sekä kunnioittaa erilaisia kirkkojärjestyksiä ja kirkkokuntien raamatunlukukäytäntöjä. Sivusto on laadittu ekumeenisten yhteistyöperiaatteiden hengessä.

Sivustoa ylläpitää Raamatunlukijain Liitto ry.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää