Rap-artisti Palefacelle oma ohjelmasarja Radio Deihin

Räppäri Paleface aloittaa helmikuun alussa oman radio-ohjelmasarjan, joka keskittyy gospeliin. Sarja on mahdollisuus kuunnella myös uudessa Dei Plus -suoratoistopalvelussa.

– Minulla on noin kolme tuhatta vinyyliä, joiden joukossa on paljon gospelmusiikkia, paljastaa Karri Miettinen, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Paleface.

Radio Deissä ja Dei Plus -palvelussa viikoittain kuultava Paleface Digs Gospel -sarja käynnistyy  keskiviikkona 2. helmikuuta.

– Olen digannut gospelmusiikkia jo kohta kolmekymmentä vuotta, kaivanut levyjä esiin kaupoista ja kirpparien pölyisistä levylaareista ympäri maailmaa.

­Sarjassa kuullaan Palefacen gospelsuosikkeja vuosien varrelta, mikä tarkoittaa muutakin kuin räppiä ja mustaa gospelia.

­– Yritän tunnin pituisissa jaksoissa parhaani mukaan taustoittaa kuultavia kappaleita ja muodostaa kokonaiskuvaa mustan gospelin ja hengellisen musiikin perinteestä.

Paleface painottaa bluesin ja gospelmusiikin olevan kaiken afroamerikkalaisen musiikin perusta ja lähtökohta funkista rap-musiikkiin ja soulista moderniin R&B:hen

– Afroamerikkalainen musiikkiperinne on orjien jälkeläisten luomaa perinnettä. Tämä unohtuu usein, kun kuuntelemme Mikael GabrieliaJVG:tä tai Palefacea. Jopa suomirapissa on nähtävissä mustan perinteen vaikutus. Yhteys on vääjäämätön, ja historia todella synkkä. Myös siksi meidän pitää olla siitä valkoisina eurooppalaisina ja gospeldiggareina tietoisia.

Radio Dei on avannut tammikuussa ilmaisen Dei Plus -suoratoistopalvelun, jonne kaikki Paleface Digs Gospel -sarjan jaksot tulevat kuunneltavaksi. Dei Plus on saatavilla mobiilisovelluksena sekä selainversiona.

Paleface Digs Gospel Radio Deissä keskiviikkoisin 2. helmikuuta alkaen kello 19.03 ja uusintana lauantaisin kello 23.00.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää