Ensi vuoden rippikouluun ilmoittautuminen käynnistyy Oulussa

Rippikoulukutsun ja ohjeet ilmoittautumisesta saa postitse noin 2300 oululaista nuorta, jotka ovat kirkon jäseniä. Ilmoittautumisaika on 5.-9. syyskuuta.

Oulun ev. lut. seurakunnat kutsuvat ensi vuoden rippikouluun vuonna 2008 syntyneet nuoret.

Vuoden 2023 rippikouluun ilmoittautuminen käynnistyy maanantaina 5.9. ja päättyy perjantaina 9.9. Ilmoittautuminen tehdään osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu. Nopeudella ei ole ilmoittautumisessa merkitystä, vaan kaikki rippikouluilmoittautumiset käsitellään vasta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Rippikouluun voi osallistua, vaikka ei olisi kirkon jäsen. Lisätietoa löytyy Oulun seurakuntien verkkosivuilta.

Edellisten vuosien tapaan Oulun seurakunnat tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja rippikoulun käymiseen.

Valtaosaan rippikouluvaihtoehdoista sisältyy noin viikon kestävä leiri. Perinteisten leirien lisäksi valikoimassa on muun muassa partiorippikoulu sekä liikuntaan painottuvia rippikoululeirejä.

Päivärippikoulu on hyvä vaihtoehto nuorille, jotka haluavat nukkua yöt kotona. Lisäksi järjestetään omia rippikouluja erityisryhmille, kuten kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille. Rippikoulun voi suorittaa myös etäopetuksena.

Rippikoulu tuo henkistä hyvinvointia

Rippikoulun suosio on pysynyt vahvana vuodesta toiseen. Valtakunnallisesti rippikoulun käy yli 90 prosenttia kirkon jäsenistä ja yli 80 prosenttia koko ikäluokasta.

Rippikouluissa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan nuoret kokivat hengellisyyden edistävän hyvinvointiaan.

Karjasillan seurakunnan seurakuntapastori Iida Glumoff toteaa, että rippikoulu on erityinen jakso ja mahdollisuus elämässä.

– Viikko irti omasta arjesta ja uusien kavereiden seurassa antaa mahdollisuuden löytää itsestä uutta. Rippikoulu on myös ainutlaatuinen paikka pohtia omaa maailmankuvaa, sitä, mikä on elämässä tärkeää, ja tutustua Jumalaan.

Glumoffin mukaan viime kesän rippikoululaisten kokemus oli, että rippikoulussa oli hyvä olla, ja he saivat siellä tukea omaan elämäänsä ja jaksamiseensa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää