Ristikirkkojen kohdalla kokoontumisrajoissa joustoa

Tyrnävän seurakunnan jumalanpalvelukseen ensi sunnuntaina 28.2. voidaan ottaa seurakunnan oman ilmoituksen mukaan 30 henkilöä turvasuositukset ja maskinkäyttö huomioiden. Miksi viime aikoina tutuksi tullut 10 henkilön osallistujarajoitus voi Tyrnävällä ylittyä?

Nykyisten koronarajoitusten mukaan Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kirkoissa voidaan järjestää korkeintaan kymmenen henkilön kokoontumisia, mutta ohjeistuksesta on mahdollista poiketa suurten ristikirkkojen kohdalla.

Esimerkiksi Tyrnävällä kirkkoon voidaan ottaa 30 henkilöä turvasuositukset ja maskinkäyttö huomioiden.

Kokoontumisrajoituksen hieman vapaamman tulkinnan taustalla on ristikirkkojen muoto. Koska ristikirkoissa on useita, erillisiä ulko-ovia, kirkkosalin niin kutsutut keskilaiva ja sivulaivat on mahdollista osastoida siten, että kuhunkin niistä otetaan kymmenen seurakuntalaista.

Osastot erotellaan selvästi esimerkiksi langalla, jotta ihmiset eivät liiku osastojen välillä.

Myös ehtoolliselle kukin osasto tulee vuorotellen.

Samaa käytäntöä voidaan soveltaa muissakin kuin ristikirkoissa, jos niissä on erillisiä sisäänkäyntejä ja mahdollisuus selkeään osastointiin.

Turvavälien tulee osastojen sisällä olla riittäviä, noin kahden metrin mittaisia.

Sektorimallia voidaan soveltaa jumalanpalveluksissa ja kaikissa kirkollisissa toimituksissa.

Seurakunnat, joissa ristikirkko on, päättävät itsenäisesti sektorimallin käyttämisestä.

Hiippakunnan tuomiokapituli on neuvotellut ristikirkkojen kokoontumisrajasta paikallisten viranomaisten kanssa.

Jos nykyinen positiivinen kehitys maakunnan koronatilanteessa jatkuu, seurakunnissa toivotaan, että kokoontumisrajoituksia voitaisiin alueella väljentää maltillisesti maaliskuun alusta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää