Oulun seurakunnat ovat mukana Romanien kansallispäivän raveissa

”Yhtenä tavoitteena on luoda yhteyttä romanien ja pääväestöön kuuluvien kanssa, jotta voisimme yhdessä kasvaa kristittyinä”, toteaa pastori Jonne Pirkola.

Kuva: Pohjolan Hevosystävät ry

Oulun seudun seurakunnat ovat mukana Romanien kansallispäivän raveissa Oulun Äimärautiolla 8.4. Raveissa voittajahevoselle annetaan loimi, jossa näkyvät yhteistyökumppanien, kuten Oulun seurakuntien, logot.
Karjasillan kirkkoherra Jaakko Tuisku tuo tapahtumaan seurakunnan tervehdyksen. Tapahtuman järjestelyissä on ollut mukana myös seurakunnan romaniasiantuntija Jonne Pirkola.
Oulun seurakuntien mukanaolo pohjaa EU:n yhdenvertaisuusohjelmaan, johon Suomi on sitoutunut. Viranomaisille on annettu velvoite edistää yhdenvertaisuutta kaikessa toiminnassaan, ja yhdenvertaisuuslain mukaisesti myös evankelis-luterilaisen kirkon tulee edistää yhdenvertaisuutta tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti.
Jonne Pirkola pitää raveja hyvänä osoituksena arvostamisesta.
– Romanipäivän ravitapahtuma osoittaa mukana olevien arvostusta toisiaan kohtaan. Yhtenä tavoitteena on luoda yhteyttä romanien ja pääväestöön kuuluvien kanssa, jotta voisimme yhdessä kasvaa kristittyinä. Seurakunta voi sanomastaan kiinni pitäen aina mennä sinne, missä ihmiset ovat.
– Romaneille usko ja seurakunta ovat tärkeä osa elämää. Olen syvästi iloinnut heidän mukana olemisestaan seurakunnan eri tilaisuuksissa. Seurakunnassa toteutuu yhä paremmin näky siitä, että erilaiset ihmiset tulevat yhteen ja kokevat sydänten yhteyttä toistensa kanssa.
  • Kansainvälisen romanipäivän tapahtuma ja iltaravit Äimäraution raviradalla Oulussa 8.4. klo 12-18. Oulun seurakuntien lisäksi muita yhteistyökumppaneita raveissa ovat Oulun kriisikeskus, Aluehallintovirasto, Monikulttuurikeskus Villa Victor, Lions, Romano Missio sekä Oulu 2026 kulttuuripääkaupunki.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää