"Rukouksella on merkitystä myös Ukrainan sodan kannalta"
Kansan Raamattuseuran kouluttaja Olli Seppänen esitelmöi eri puolilla Suomea muun muassa Israelista Jumalan pelastussuunnitelmassa, Suomen sodista ja nyt myös Ukrainan tilanteesta. Ensi viikonloppuna hän vierailee Kellonkartanossa.
Olli Seppänen, oululaislähtöinen kapteeni evp. toimi aiemmalla työurallaan pitkään hävittäjälentäjänä ja ilmataisteluopettajana Karjalan Lennostossa Rissalassa.
– Viimeiset palvelusvuoteni toimin operaatiotaidon ja taktiikan opettajana sekä henkilökunnan kurssien johtajana korkeakouluosastolla Ilmasotakoulussa, joka sijaitsi tuolloin Kauhavalla, Seppänen kertoo.
Historia on kiinnostanut häntä lapsesta saakka.
– Jo alle 10-vuotiaana luin Grimbergin Kansojen historia -sarjaa, joka löytyy nykyäänkin kirjahyllystäni. Raamattu tuli minulle rakkaaksi 1985. Sitä lukiessani hämmästyin, kun Raamatussa kerrottiin laajasti muista historian kirjoista tutuista suurvalloista, kuten Assyriasta, Babyloniasta, Persiasta, Kreikasta ja Roomasta.
Seppänen opiskeli Raamattua ahkerasti omatoimisesti ja kävi myös Kansan Raamattuseuran kursseja. Työnsä Kansan Raamattuseuran palveluksessa hän aloitti 2010. Nykyisin hän toimii avustavana työntekijänä sen koulutuspalveluissa.
Kolme tapaa auttaa Ukrainan kansaa
Olli Seppänen toteaa, että suomalaiset voivat auttaa ukrainalaisia kolmella tavalla.
– On tietysti tärkeää antaa aineellista ja rahallista tukea. Sen lisäksi meidän tulee rukoilla Ukrainan kansan puolesta. Kolmanneksi meidän tulee pitää huolta siitä, että tänne sodan myötä tulleet ukrainalaiset pääsevät hyvin elämään kiinni vaikeassa tilanteessa.
Kellonkartanon tulevan viikonlopun teemana on Jumalan armollisuus, oikeudenmukaisuus ja uskollisuus. Lauantain miesten päivässä pohditaan, miten teema näkyy Israelin historiassa ja nykypäivässä sekä Suomen historiassa ja nykypäivässä.
Sunnuntaina ohjelmassa on kaikille suunnattu osio, johon sisältyy jumalanpalvelus sekä luento ja seurat. Jälkimmäisten aiheena on katsaus Ukrainan sotaan sekä Raamattu ja rukous. Tapahtuma päättyy rukoukseen Ukrainan kansan puolesta.
– Uskon rukouksen olleen yksi tärkeä elementti, kun Suomi sai aikanaan kokea talvisodan ihmeen.
Rukouksella on Seppäsen mukaan merkitystä myös Ukrainan sodan kannalta.
– Jumalalla on keinot johtaa kaoottisiakin tilanteita. Hän voi vaikuttaa myös siihen, että Ukrainan sota päättyisi mahdollisimman nopeasti. Tarkemmin me ihmiset emme voi tietenkään Jumalan aikatauluista ja suunnitelmista tietää, pohtii Seppänen.
Pelastavista teoista tulee kertoa nuoremmille
Seppänen kertoo, että vuosien mittaan Israeliin, Lähi-itään ja Suomen sotiin liittyvät tilaisuudet ovat kiinnostaneet yhtä lailla miehiä ja naisia.
– Keski-ikä on tilaisuuksissa yleensä korkea, mutta Suomen sotiin liittyvät luennot tapaavat kerätä myös nuorempaa kuulijakuntaa.
Seurakunnallisten tilaisuuksien lisäksi Seppänen on vieraillut muutaman kerran yläkoulussa tai lukiossa, ja kertonut talvisodan tapahtumista.
– Näilläkin vierailuilla olen kertonut myös hengellisestä ulottuvuudesta, luvan kanssa. Koululaiset ja opiskelijat ovat tavanneet kuunnella keskittyneesti ja hiirenhiljaa. Nuo vierailut ovat olleet minulle ilo.
Seppänen toteaa, että Raamatussa Jumalan pelastavista teoista kehotetaan kertomaan myös jälkipolville.
– Tavoitteeni ja toiveeni onkin se, että tilaisuuksien varttuneemmat kuulijat kertoisivat elävästä Jumalasta lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Hän on ollut ja on edelleen kansakunnan kestävin tuki ja turva.
- Lisätietoja www.kellonkartano.fi.
Jaa sivu eteenpäin
Lue artikkeliin liittyviä aiheita
Mitä mieltä olit artikkelista?
Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.