Ruokapöytä katetaan seurakunnissa yhä useammin
Oulun seurakuntien tilaisuuksissa on osallistujille tarjolla ruokaa yhä useammissa tapahtumissa. Ruokapalvelupäällikkö Heli Laitinen näkee yhteisten ruokailujen tukevan seurakuntien perustyötä.
– Kattauksien määrissä on lisäystä ja kasvua on myös ruokailijoiden määrissä. Laitamme selkeästi enemmän aterioita, joissa syöjiä on useita kymmeniä ja paljon enemmänkin, jopa parisen sataa, kertoo seurakuntien ruokapalvelupäällikkö Heli Laitinen.
Ruokatarjoiluista huolehtivat pääsääntöisesti seurakuntien ruokapalveluvastaavat, mutta myös vapaaehtoiset työskentelevät kirkkojen ja seurakuntatalojen keittiöillä.
Laitinen selvittää, että yhtenä sunnuntaipäivänä liikkeellä saattaa olla useita ruokapalveluvastaavia eri puolilla Oulun seurakuntien alueita.
– Syyskuun viimeisenä sunnuntaina ruokaa on tarjolla muun muassa kahdessa leirikeskuksessa. Kirkkoherra Salla Autereen virkaanasettajaisia juhlistetaan seurakunnan yhteisellä aterialla. Samanaikaisesti on tarjolla pienempiä lounaita kolmessa muussa seurakunnan paikassa, Laitinen luettelee.
Vaikka vauhti on keittiöpuolella kiihtynyt, Laitinen ei sitä harmittele, vaan päinvastoin iloitsee siitä, että ruoka saattaa yhä enemmän ihmisiä yhteen.
– Monen aterian yhteydessä ajattelen, että yhteisille ja yhteisöllisille ruokahetkille on tarvetta. Iltaperhekerhojen tarjoilut helpottavat lapsiperheiden arkea: kun kerhossa saa iltapalan, kotona ei sitä enää tarvitse lapsille laittaa.
– Uskomme yhteisten ruokailujen tukevan seurakunnan perustyötä. Meidän filosofiamme on, että emme vain valmista ruokaa ja tarjoile sitä, vaan kohtaamme ruokailijat lämpimästi ja arvostavasti.
Jaa sivu eteenpäin
Lue artikkeliin liittyviä aiheita
Mitä mieltä olit artikkelista?
Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.