Sanan aika | Hartaus sunnuntaille 22.10.

Vaikka et enää jaksa kehittää itseäsi ja uurastaa pellollasi, olet silti Jumalalle rakas, muistuttaa Kirsi Järvelin.

Mennään, eikä meinata!

Oletko sinä impulssiivinen ja innostuva, vai kuulutko niihin, jotka suunnittelevat ja harkitsevat?

Minä olen enemmän innostuva, ja äkkiä tekevä. Onneksi iän myötä en jaksa enää tehdä niin paljon. Impulssiivisen ihmisen ongelma on tekeminen ajattelematta, onko se tarpeellista. Työkavereilla on ollut minussa kestämistä. Tämmöinen hössöttäjä voi olla tosi rasittava tyyppi.

Luojan kiitos sain uuden työkaverin, joka on rauhallinen tuumailija. Kaverin, joka tuntuu viihtyvän palavereissä, joissa minä kiemurtelen kärsimättömänä ensimmäinen vartin jälkeen. Hän miettii rauhassa asioita, ja saa enemmän aikaan kuin minä. On kuin Taivaan Isän puhuisi minulle: ”Katso nyt Kirsi, asioita voi tehdä monella tavalla. Sinäkin jaksaisit paremmin, kun hiljentäisit vauhtia.”

Kun lähdin Jumalan hommiin, jouduin tekemään paljon sellaista, mihin minulla ei ollut kokemusta eikä taitoa. Nuorena sitä kuitenkin heittäytyi tilanteisiin ajatellen, että tästä selvitään Jumalan avulla. Ujosta tytöstä löytyi esiintyjä, kömpelöstä auton kuskista rutinoitunut autoilija, epävarmasta osallistujasta kouluttaja. Kaikki tämä vaan menemällä ja tekemällä.

Nykyään elämä on rikkonut minusta luottamuksen Jumalan antamiin eväisiin. ”Mikä minä oikein luulen olevani” kaikuu korvissani, kun ajattelen tehdä jotain uutta. En enää uskalla mennä ja tehdä. Jumalan antamat leiviskät pysyvät piilossa. Toivon kovasti, ettei Jumala tuomitse minua siitä. Vieläkin rukoilen: ”tapahtukoon Sinun tahtosi”. Toivon Jeesuksen pelastavan minut itseltäni.

Ehkä väsymys ja pysähtyminen ovat juuri sitä, mitä Jumala tahtoo nyt minun elämässäni. Ehkä minun pitää viedä evankeliumia kaikille väsyneille ja itseensä pettyneille: ”Vaikka et enää jaksa kehittää itseäsi, ja uurastaa pellollasi, olet silti Jumalalle rakas”.

”Kääntymällä ja pysymällä hiljaa te pelastutte. Rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne.”

”Tässä on lepo, antakaa väsyneen levätä”.

Jumala ei kaipaa meidän suorituksiamme. Hän kaipaa meidän seuraamme. Hän haluaa pitää huolta meistä, ja viedä meidät kotiin asti.

Kirsi Järvelin
Oulusalon seurakunnan nuorisotyötekijä

 

21. sunnuntai helluntaista
Psalmi: Ps. 145:8–13
1. lukukappale: 5. Moos. 31:6–8
2. lukukappale: Kol. 1:9–11
Evankeliumi: Luuk. 10:1–12

Jeesus julisti, että Jumalan valtakunta on lahja. Hän lupasi syntien anteeksiantamuksen kaikkein syntisimmillekin. Jeesus lähettää omansa maailmaan todistamaan tästä armosta ja palvelemaan ihmisiä hänen nimessään. Kristitty on Vapahtajan lähettiläs, ”Kristus lähimmäiselleen”.

Ps. 145:8–13
Anteeksiantava ja laupias on Herra,
hän on kärsivällinen, suuri on hänen hyvyytensä.
  Herra on hyvä kaikille,
  hän armahtaa kaikkia luotujaan.
Herra, sinua ylistäkööt kaikki luotusi,
uskolliset palvelijasi kiittäkööt sinua!
  Julistakoot he valtakuntasi kunniaa,
  kertokoot mahtavista teoistasi.
Saattakoot he ihmisten tietoon Herran väkevät teot
ja hänen valtakuntansa mahdin ja loiston.
  Sinun valtakuntasi on ikuinen,
  sinun herruutesi pysyy polvesta polveen.

5. Moos. 31:6–8
Mooses sanoi israelilaisille:
”Olkaa vahvoja ja rohkeita, älkää pelätkö älkääkä säikkykö noita kansoja, sillä Herra, teidän Jumalanne, kulkee teidän kanssanne. Hän ei jätä teitä yksin eikä hylkää teitä.”
Mooses kutsui luokseen Joosuan ja sanoi hänelle kaikkien israelilaisten ollessa läsnä: ”Ole vahva ja rohkea. Sinä viet tämän kansan siihen maahan, jonka Herra esi-isillemme vannomallaan valalla sille lupasi, ja sinä jaat sen maan israelilaisille perinnöksi. Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää.”

Kol. 1:9–11
Me olemme lakkaamatta rukoilleet teidän puolestanne ja pyytäneet, että te saisitte runsaasti hengellistä viisautta ja ymmärrystä ja tulisitte täydelleen tuntemaan Jumalan tahdon. Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. Hänen kirkkautensa voima ja väkevyys vahvistakoon teitä olemaan aina kestäviä ja kärsivällisiä.

Luuk. 10:1–12
Herra valitsi vielä seitsemänkymmentäkaksi opetuslasta ja lähetti heidät kaksittain edellään jokaiseen kaupunkiin ja kylään, johon hän aikoi itse mennä.
Hän sanoi heille: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.
Menkää, minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Älkää ottako mukaanne rahakukkaroa, älkää laukkua älkääkä jalkineita. Älkää matkan varrella pysähtykö tervehtimään ketään. Ja kun tulette johonkin taloon, sanokaa ensiksi: ’Rauha tälle kodille.’ Jos siellä on joku, joka on rauhan arvoinen, hän saa teidän toivottamanne rauhan. Ellei ole, toivotuksenne palaa teille. Jääkää siihen taloon ja syökää ja juokaa mitä teille tarjotaan, sillä työmies on palkkansa ansainnut. Älkää siirtykö talosta toiseen.
Kun tulette kaupunkiin ja teidät otetaan siellä vastaan, syökää mitä teille tarjotaan, parantakaa kaupungin sairaat ja kertokaa kaikille: ’Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle.’ Mutta jos teitä johonkin kaupunkiin tultuanne ei oteta vastaan, menkää sen kaduille ja julistakaa: ’Me pyyhimme pois pölynkin, joka teidän kaupungistanne on jalkoihimme tarttunut – pitäkää hyvänänne! Mutta tietäkää, että Jumalan valtakunta on tullut lähelle!’ Minä sanon teille: Sodomakin pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin sellainen kaupunki.”


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää