Seurakunnassa voi tehdä vaikka johtajuusharjoittelun

Terveydenhoitajaksi opiskeleva Marjut Itälahti tutustui tuomiokirkkoseurakunnassa niin tiimin vetämiseen kuin ruoka-avun jakamiseenkin.

– Harjoittelujaksolla olen huomannut kuinka ihmisläheistä työtä diakoniassa tehdään. Mahdollisuudet taloudellisen tuen antamiseen ovat rajalliset, mutta diakoniatyöntekijä voi kulkea ihmisen tukena muulla tavoin pitkänkin aikaa, sanoo Marjut Itälahti.

Sairaanhoitajan tutkinnon suorittanut Itälahti opiskelee terveydenhoitajaksi. Oulun tuomiokirkkoseurakunnasta löytyi harjoittelupaikka tutkintoon kuuluville johtajuusopinnoille.

Itälahti kertoo perehtyneensä kahden viikon aikana tiimivastaavan työhön ja esimerkiksi työturvallisuuteen, toimintaa ohjaaviin säädöksiin ja tuloksellisuuden arviointiin.

– Välillä olen ollut mukana diakoniatyöntekijän vastaanotolla, välillä taas jakamassa ruoka-apua diakonian aamuissa. Tämä on ollut todella monipuolista.

 

Harjoittelupaikan saaminen oli vaikeaa.

 

Kun Itälahti etsi harjoittelupaikkaa, hän huomasi sen olevan korona-aikana kiven alla.

– Kaikki työnantajat eivät edes vastanneet yhteydenottoihin. Olisi parempi kertoa, että paikkaa ei ole tarjolla kuin jättää täysin vaille vastausta, hän vetoaa.

– Uskon, että monella muulla opiskelijalla on sama tilanne.

Itälahti päätti hankkia terveydenhoitajan pätevyyden, sillä työ sairauksien ennaltaehkäisemiseksi tuntuu mielekkäältä.

– On mukavaa työskennellä eri-ikäisten kanssa ja aivan erityisesti tukea nuoria perheitä. Pienet vastasyntyneet herkistävät aina mielen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää