Sirpa Ryyppö on Koskelan Majatalon vakikävijöitä

Tiistaisin Koskelan seurakuntakodilla on toimintaa viiden tunnin ajan: keskustelukerho, lounas ja käsityöpiiri. Sirpa Ryypölle ne ovat viikon kohokohtia ja hän kannustaa mukaan varsinkin muita yksinasuvia.

Tiistait ovat Sirpa Ryypön viikon kohokohtia. Silloin hän kulkee kotoaan Meri-Toppilasta alle kilometrin päässä sijaitsevaan Koskelan seurakuntakotiin, jossa pidetään tiistaisin kymmenestä alkaen Koskelan majataloa.

– Pitää olla aikamoiset esteet, että jäisin sieltä pois, hän naurahtaa.

Koskelan majatalon nimellä kulkeva tiistai pitää sisällään keskustelukerhon, mahdollisuuden syödä lounasta sekä käsityöpiirin.

– Lounas maksaa vain viitosen ja ruoka on todella hyvälaatuista, hän kehuu.

Emäntäpalveluiden valmistaman ruoan laittavat tarjolle Ammattiopisto Luovin opiskelijat opettajansa ohjauksella.

– He saavat siinä hyvää työkokemusta, Ryyppö tuumii.

Osa kävijöistä käy vain juttukerhossa, ja osa lähtee lounaan jälkeen. Hoitoalalta eläkkeelle jäänyt Ryyppö on innokas käsitöiden tekijä, ja hän viihtyy usein paikalla viisi tuntia, alusta loppuun.

Hän onkin suositellut Koskelan majataloa myös ystävilleen ja tutuilleen, sillä mukaan mahtuisi enemmänkin väkeä. Yhden ystävänsä hän on saanutkin houkutelluksi mukaan.

– Käyn maanantaisin myös Tuiran kirkolla käsityöryhmässä, ja olen sielläkin kannustanut muita tulemaan. Tänne on niin helppoa tullakin, kun linja-autot kulkevat Koskelantietä jatkuvasti.

Ryypön mukaan alueella on paljon yksinasuvia ihmisiä. Hän uskoo, että monelle heistä Koskelan majatalo voisi olla samanlainen viikon kohokohta kuin hänelle.

  • Koskelan majatalo tiistaisin kello 10–15 Koskelan seurakuntakodilla, osoitteessa Koskelantie 86, käynti Mertatien kautta

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää