Isä antoi kiitosta fiksuille somevaikuttajille

Somessa-tapahtumassa nuoret kuulivat somevaikuttajien kokemuksia ja pääsivät myös tenttaamaan heitä. Kimmo Tynin mielestä vastaavia tapahtumia pitäisi järjestää myös kouluissa.

||

Viikkoa ennen vappua Oulun seurakuntien Digillä kasvotusten -hanke järjesti nuorille suunnatun Somessa-seminaarin.

Seminaarissa kuultiin kahta somevaikuttajaa, Sointu Borgia (@sointuorvokki) ja etänä tilaisuuteen osallistunutta Henry Weckströmiä (@Weksi).

Kaksikko kertoi nuorille, miten ja millä periaatteilla he tekevät sisältöjä sosiaaliseen mediaan ja millaista palautetta he saavat.

Kimmo Tyni oli kuulolla seminaarissa tyttärensä Emilian kanssa. Somessa-tapahtuman Emilia oli bongannut Instagramista.

Somevaikuttajat vastasivat seminaarissa nuorten esittämiin kysymyksiin. Oululaisnuoret Ninni ja Oliver esittivät ennakkoon tulleita kysymyksiä Sointu Borgilla ja valkokankaalla näkyvälle Henry Weckströmille, Oikealla Mono Kuoppala Digillä kasvotusten -hankkeesta.

 

Tynien perheessä seurataan yhdessä somevaikuttajia ja pyritään tapaamaan heitä aina kun mahdollista.

– Minulla on siinä pääasiassa kuskin rooli, isä naurahtaa.

Yhdessä on osallistuttu alan suurimpaan tapahtumaan Tubeconiin, jossa somevaikuttajat tapaavat seuraajiaan ja oltu katsomassa tubettajien lätkämatsia yhdessä 9000 muun kanssa.

Näissä ja erilaisissa meet & greet -tapaamisissa Kimmo on tentannut nuoria tubettajia ja todennut heidät fiksuiksi. Isänä hän antaa kiitosta Somessa-seminaarille.

 

Harva vanhempi ymmärtää, mitä somessa tapahtuu. Vastaavia tilaisuuksia kannattaisi järjestää kouluissa.

 

– Tällaista keskustelua pitäisi käydä laajemmin. Harva vanhempi ymmärtää, mitä somessa tapahtuu. Vastaavia tilaisuuksia kannattaisi järjestää kouluissa.

Seminaarin alussa kuultiin oululaisnuorille suunnatun somekäyttäytymistä kartoittavan kyselyn tuloksia.

Kyselyn mukaan 75 prosenttia on joko itse joutunut somekiusaamisen kohteeksi, tai tunsi jonkun kiusatun. Ja mikä pahinta yli puolet noista kiusaajista on ollut tuttuja.

Emilia Tyni sai Sointu Borgilta myös videoterveiset omalle kanavalleen.

 

Emilia on julkaissut Tiktokissa pelivideoita. Nykyisin hän tekee pääosin editoituja fanivideoita eli ”faniedittejä” kanavallaan Tinkeloverr.

Myös hän on saanut jonkun verran ikäviä kommentteja.

Kimmo toteaa, että jos asiallisen palautteen antamisessa on opittavaa nuorilla, on sitä myös heillä, joiden pitäisi näyttää mallia nuorille.

– Kun lukee vaikka iltalehtien kommenttipalstoja, niin onhan se hurjaa kielenkäyttöä aikuisilta ihmisiltä.

=> Kerro omista kokemuksistasi tai kommentoi juttua

 

Neljä neuvoa somessa pärjäämiseen

  • 1 En lähde tappelemaan somessa, vaan aion elää onnellisen elämän ja tuottaa materiaalia someen, vaikka joku ajattelisi, että tuo on ihan pelle nainen. (Sointu)
  • 2 Kannattaa vaan alkaa tekemään eikä suunnitella liikaa. Tee sellaista sisältöä, mikä tuottaa sinulle hyvää mieltä. (Sointu)
  • 3 Aina kun on inspiraatio, kirjoita se ylös. Minulla on 3000–4000 ideaa valmiina Tiktokia varten. (Weksi)
  • 4 Käytän vihakommentteihin vain 3–5 minuuttia päivässä. Muista, että haukkujatkin vain kasvattavat näkyvyyttäsi. (Weksi)

Katso tallenne seminaarista Digillä kasvotusten -hankkeen YouTube-kanavalta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää