Striimaajilla riittää taas tekemistä

Kyllä nyt nousi arvostus tätä tekemistä kohtaan, kun pääsi itse näkemään, kuinka monenlaisia asioita suoratoistolähetyksen teko vaatii. Näin totesi Oulujoen kirkossa striimaukseen tutustunut Markku Närhi (kuvassa oikealla) vapaaehtoisia perehdyttäneelle Pekka Leskiselle (kuvassa vasemmalla).

||||||||||

Lattialla risteilee metritolkulla piuhaa. Mikrofonit ja videokamerat on saatu paikoilleen, keskikäytävälle on pystytetty miksauspöytä. Valto Savolainen, Markku Närhi, Jouni Kannisto ja Martti Rytivaara ovat Oulujoen kirkossa perehtymässä striimaukseen. Lyhyen johdatuksen suoratoistolähetysten ideaan sekä laitteiden käyttöön ja pitää seurakunnan nuorisotyönohjaaja Pekka Leskinen.

Markku Närhi on parituntisen perehdytyksen päätteeksi vaikuttunut:

– Kyllä nyt nousi arvostus tätä tekemistä kohtaan, kun pääsi itse näkemään, kuinka monenlaisia asioita suoratoistolähetyksen teko vaatii.

Närhi kertoo tulleensa paikalle uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta.

– Toimin jo seurakunnan vapaaehtoisena, olen kirkkoväärti. Mutta kiinnosti nähdä, mitä tällainen vapaaehtoistehtävä voisi tarjota.

Närhi sanoo, että striimaustiimissä hänelle passaa mikä tahansa rooli.

– Kuvaaja, äänentarkkailija, ohjaaja – minulle ei ole väliä. Teen sitä, mitä kulloinkin tarvitaan.

Korona-aikana Närhi on seurannut striimattuja lähetyksiä eri seurakunnista.

– Vaikka mieluisinta tietysti olisi osallistua jumalanpalveluksiin ja tapahtumiin paikan päällä.

Oulujoen kirkosta tulee lähetys jouluaattona 24. joulukuuta.  Suora lähetys tehdään 26.12. kello 10 sekä 25.12. kello 7. Lähetykset jäävät myös tallenteiksi, joita voi katsoa Virtuaalikirkosta.

Anu Suomalainen ja Markku Närhi

Valto Savolainen ja Jouni Kannisto

Martti Rytivaara ja Jouni Kannisto.Anu Suomalainen, Pekka Leskinen, Valto Savolainen, Markku Närhi, Jouni Kannisto.

 

Kiinnostaisiko olla mukana striimaustiimissä? Ota yhteyttä Pekka Leskiseen: 040 772 8108 tai pekka.leskinen@evl.fi.

Suoratoistolähetyksiä tehdään monissa seurakunnissa. Tiedot löytyvät täältä: https://rauhantervehdys.fi/digilehti/nakoislehti-45-2020/menot-seurakunnissa-626


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää