Syyshäät onnistuvat helposti tuomiokirkon vihkihetkessä

Perjantaina 2. syyskuuta kirkossa vihitään pariskuntia kahvitunnista aina iltaan saakka. Vihille voi tulla myös Oulun ulkopuolelta.

Oulun tuomiokirkossa on mahdollista mennä helposti naimisiin perjantaina 2. syyskuuta kello 14–19.

Vihkiaika on varattava etukäteen Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastosta soittamalla numeroon 044 316 1401. Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaisin kello 916 ja tiistaista perjantaihin kello 914.

Vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein. Vihkiparin tulee saapua kirkkoon 15 minuuttia ennen varattua vihkiaikaansa. Ennen vihkimistä pappi käy lyhyen keskustelun vihille saapuneen parin kanssa.

Vihkihetkeen tarvitaan mukaan esteettömyystodistus, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta tai soittamalla Oulun aluekeskusrekisteriin numeroon 08 316 1310. Aluekeskusrekisterin linjat ovat auki maanantaista perjantaihin kello 9–16. Jos kumpikaan vihittävistä ei ole Oulun ev.lut. seurakuntien jäsen, todistus haetaan jommankumman kotiseurakunnasta.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä evankelisluterilaisen kirkon jäseniä tai toinen on rippikoulun käynyt evankelisluterilaisen kirkon jäsen ja toinen kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan.

Vihkipari voi kutsua tilaisuuteen läheisiään todistamaan vihkihetkeä, mutta tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät myös seurakunnan puolesta.

– Vihkihetki on hyvä vastaantulo kirkolta. Usein ajatellaan, että kirkollinen vihkiminen on suuri ja kallis, ja että se pitää suunnitella pitkän kaavan mukaan. Kirkollinen vihkiminen voi kuitenkin olla myös yksinkertainen ja pienimuotoinen toimitus, kertoo vs. kirkkoherra Eija Nivala Oulun tuomiokirkkoseurakunnasta.

Vuoden viimeinen vihkihetki järjestetään Oulun tuomiokirkossa perjantaina 25. marraskuuta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää