Teemaviikolla puhutaan miehenä olemisesta

Valtakunnallisen teemaviikon tapahtumissa puhutaan miehenä olemisesta. Miestenviikon aikana nostetaan lisäksi näkyville tahoja, jotka tekevät miestyötä Oulussa.

pixabay

Valtakunnallista miesten viikkoa vietetään 8.–14. marraskuuta. Viikon aikana Oulussa on lähes päivittäin neuvoloissa Isien kohtaamispaikkoja sekä Miehet kuulolla -tapahtumia eri puolilla kaupunkia. 

Tapahtumissa voi keskustella kaikesta, mikä liittyy miehen elämään. 

– Olemme valmiita puhumaan mistä tahansa ja käymään yhteistä pohdintaa – olipa asia sitten vauvan hoito, eläkkeelle jääminen tai vaikkapa formulat, kertoo diakoniatyöntekijä Kari Rekilä Oulun seurakunnista. 

Teemaviikolla nostetaan näkyviin tahoja, jotka tekevät miestyötä Oulussa. 

– Tapahtumat painottuvat tänä vuonna oululaiseen isä- ja miestyön historiaan sekä siihen, mitä sen tulevaisuus voisi olla, Rekilä kuvailee. 

Viikon aikana käsitellään myös miehen surua. Sarjakuvataiteilija Harri Filppa kertoo 8. marraskuuta kello 17 Keskustan seurakuntatalossa, kuinka sarjakuvaa voi käyttää apuna suruprosessin käsittelyssä.

Pekka Sauri on kirjailijavieraana Oulun kaupunginkirjastossa 9. marraskuuta kello 18

Miehet kuulolla – oululaisen miesten viikon 10-vuotisjuhlaseminaari järjestetään 11. marraskuuta kello 11–16  Oulun ammattikorkeakoulun Kontinkankaan yksikössä. Seminaariin voi osallistua myös verkon välityksellä.  

Isänpäivään päättyvän miesten viikon tapahtumat ovat kaikille avoimia. 

Miesten viikko järjestetään Oulussa nyt kymmenennen kerran. Tarkoituksena on käydä keskustelua siitä, mitä on olla miehenä tämän päivän Suomessa.  

Miesten viikon järjestävät Oulussa yhteistyössä Oulun ev.lut. seurakunnat, Oulun kaupunki, Hyvän mielen talo ry, Miessakit ry, Poikien Talo, Oulun ensi- ja turvakoti ry, OAMK ja Pelastakaa Lapset ry. 

Koko viikon ohjelma täällä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää