Temmeksellä ja Tyrnävällä pääsee pääsiäisvaellukselle

Tyrnävän ja Temmeksen kirkoissa kuljetaan pääsiäisen tapahtumiin sisällä kirkkotilassa toteutettavalla vaelluksella.

||

Palmusunnuntain, kiirastorstain, pitkäperjantain sekä pääsiäisaamun tapahtumat voi Tyrnävän seurakunnassa kokea tänä vuonna pääsiäisvaelluksessa.

Vielä ehtii mukaan vaelluksen vapaaehtoiseksi toteuttajaksi.

Pääsiäisvaelluksen ideaan tutustuttiin viime keskiviikkona Tyrnävän kirkossa. Vapaaehtoisille vaelluksen toteuttajille on tulossa kahdet harjoitukset maaliskuussa.

 

– Uskoakseni kaikille kiinnostuneille löytyy sopiva rooli. Jos näytteleminen vuorosanoineen ei kiinnosta, tärkeitä tehtäviä löytyy myös niin sanotusti kulissien takaa, vaikkapa lavasteiden rakentelusta tai ruokahuollosta, sanoo pääsiäisvaelluksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaava lastenohjaaja Minna Matinlauri.

Pisteissä liikutaan oppaan johdolla

Vaellukseen osallistujat kiertävät kirkkosalissa neljässä eri pisteessä oppaan johdolla.

Yhdellä kirkon sivuovella käydään läpi palmusunnuntain tapahtumat. Kiirastorstain ydinkohdat ovat vuorossa alttarin luona. Sieltä opas kuljettaa ryhmän toiselle sivuovelle ja pitkäperjantain tapahtumiin. Vaellus päättyy kirkon pääovelle pääsiäisaamun iloon.

Pääsiäisvaellukselle on tulossa ryhmiä päiväkodeista, kouluilta sekä hoivakodeista. Lisäksi perhekerholaisille ja seurakuntakerholaisilla on luvassa omat vaelluksensa.

Myös muilla seurakuntalaisilla on mahdollisuus kulkea pääsiäisvaellus: Temmeksen kirkossa torstaina 30. maaliskuuta järjestettävä vaellus on avoin kaikille. Tyrnävän kirkossa kaikille avoimen pääsiäisvaelluksen ajankohta on tiistai 4. huhtikuuta kello 18.

Kahdet harjoitukset tulossa

Sovittuna on kahdet harjoitukset maaliskuulle. Vuorosanoja voi halutessaan opetella myös kotona.

Auli Kantola, Markku Rahko, Raili Rahko sekä Jukka Kantola ovat jo ilmoittautuneet pääsiäisvaelluksen vapaaehtoisiksi toteuttajiksi.

– Tyrnävällä on järjestetty pääsiäisnäytelmä vuosia sitten, taisi olla jo edellisen kirkkoherran aikana, he muistelevat.

– Olemme mukana seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa jo muutoinkin, joten mielenkiinnosta  lähdimme mukaan tähänkin, Auli ja Raili sanovat.

Markun mielestä on hienoa olla mukana tapahtumassa, onhan pääsiäinen kristittyjen tärkein juhla.

Monenlaisia rooleja jaossa

Kirkkosalissa kiertää paperi, johon paikallaolijat voivat merkitä toiveroolinsa.

– Me Aulin kanssa oltaisiin ehdolla enkeleiksi, Raili sanoo.

– Minä joutaisin kyllä myös aasiksi, hän nauraa.

Jukka ja Markku ovat kiinnostuneita sadanpäämiehen roolista.

– Voin olla kyllä jossakin muussakin roolissa, vaikka heiluttelemassa lehtiä palmusunnuntaina, Markku jatkaa.

Pääsiäisvaelluksen harjoitukset jatkuvat Tyrnävän kirkossa 15. maaliskuuta. Silloin mukana on jo roolivaatetustakin.

Tulevissa harjoituksissa tiedetään myös, mitä musiikkia neljässä vaelluksen varrella kuullaan: yhdessä laulettavia tuttuja virsiä kuten Tiellä ken vaeltaa, Käy yrttitarhasta polku, Lensi maahan enkeli vai muunlaisia musiikkiesityksiä – vai mahdollisesti molempia.

– Jos joku vielä haluaa mukaan vaelluksen toteuttajaksi niin kannattaa tulla 15.3. harjoituksiin, Minna Matinlauri ja lastenohjaaja Meiju Kaakinen vinkkaavat.

Vapaaehtoiset miettivät, missä roolissa haluaisivat pääsiäisvaelluksessa olla. Uusiakin vapaaehtoisia otetaan vielä mukaan vaelluksen toteuttamiseen.

 

  • Pääsiäisvaellus toteutetaan Temmeksen kirkossa 30.3. kello 13 sekä Tyrnävän kirkossa 3.–5.4. kello 9–15. Temmeksen vaellus on kaikille avoin. Tyrnävällä kaikille avoin vaellus toteutetaan 4. 4. kello 18.
  • Vapaaehtoiset vaellukset toteuttajat harjoittelevat Tyrnävän kirkossa 15.3. kello 14 sekä 29.3. kello 14. Lisätietoja vapaaehtoisena toteuttajana toimimisesta saa Minna Matinlaurilta: 044 7372 616 tai minna.matinlauri@evl.fi.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää