Terveyspointtilaiset juhlivat 15-vuotistaivaltaan

Terveyspointti on Oulunsalossa ikäihmisten asialla. Perjantaina 26.8. vietettävän juhlan jälkeen alkaa toiminnassa arki, jossa näkyy yhä koronapandemian rankkuus.

|||

Elokuun viimeinen perjantai on oulunsalolaisen Annikki Lämsän (kuvassa) ajatuksissa jännittävä päivä. Vaikka silloin, 26. elokuuta, juhlitaan Punaisen Ristin Oulunsalon Terveyspointin 15 vuotta jatkunutta toimintaa, Lämsän mielessä pyörii tuolloin jo kovasti arki juhlan jälkeen.

Jaksavatko vapaaehtoiset terveysalan ammattilaiset tarjota maksuttomia terveyspalveluja entiseen tapaan?Koronapandemia ei vienyt vain Terveyspointin palveluja käyttäneiden ikäihmisten voimia, vaan myös eläkeläisvapaaehtoiset olivat välillä lujilla.

– Takana ei ole normaaliaika, vaan erityisponnisteluja, jotta pystyimme vastaamaan esimerkiksi vanhusten kokemuksiin yksinjäämisestä koronarajoitusten seurauksena, Lämsä kertoo.

– Myös liikkeelle lähteminen, yhteiset terveyskävelyt, olivat erityisen tärkeitä pandemian keskellä, kun aikaa vietettiin pakostakin aiempaa enemmän kotisohvilla.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen keskittyvän Terveyspointin vapaaehtoiset ovat kuitenkin jatkamassa syksyllä muun muassa teemapäivien järjestämistä.

– Kun kysyin vapaaehtoisilta jatkosta, yksi kommentti oli ”jos en jatkaisi, joutuisin luopumaan paljosta”, Lämsä kertoo.

Oulunsalon Terveyspointin 15-vuotinen historia ansaitsisi tulla kirjoitetuksi yksien kansien väliin. Näin Lämsä toteaa juhlien alla, sillä hyväksi koettu toimintamalli voisi kiinnostaa muuallakin.

Lämsän mukaan Terveyspointin kulmakivi on hyvä yhteistyö erityisesti Oulunsalon seurakunnan kanssa. Muitakin kumppaneita ”pointtilaisilla” on. Terveyttä ja hyvinvointia on haluttu lisätä ikäihmisten elämään monin eri keinoin, kuten kertomalla ikääntyneiden ravitsemussuosituksista ja kannustamalla vaalimaan hyviä ihmissuhteita.

Terveyspointin ja Oulunsalon Kyläkamarin 15-vuotisjuhla on 26.8. kello 12–15 Oulunsalon kirkossa ja Toimitalossa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää