Timo Kosola viihtyy pappina niin maalla kuin kaupungissa

Maaliskuun viimeisenä sunnuntaina käyttöön vihittävä Pateniemenrannan seurakuntakoti on yksi Timo Kosolan työpisteistä.

Kiimingin Alakylästä kotoisin oleva Timo Kosolalla on menossa toinen sijaisuus Tuiran seurakuntapappina.

– Minulla kävi johdatus tai joku sanoisi tuuria, sillä valmistuin keväällä 2020 ja sain heti samana kesänä pappisvihkimyksen.

Kosolan gradututkimus oli valmistunut ripeään tahtiin, sillä koronasulun aikana siihen saattoi keskittyä täysillä. Aivan kuten valmistumisessa, myös gradun teossa ajoituksella oli tärkeä rooli.

– Riensin yliopiston kirjastoon lainaamaan tarvittavat kirjat heti kun huomasin, että paikat ovat menossa kiinni koronan takia, Joensuussa teologian opintoja tehnyt Kosola muistelee.

Ennen Tuiran seurakunnan sijaisuuksia Kosolalle ehti kertyä kokemusta papin työstä Utajärveltä ja Vaalasta. Noista ajoista on lämpimät muistot.

Lähellä sydäntä on raamattutyö, ja Kosola onkin vetämässä käynnissä olevaa raamattuluentosarjaa Tuiran kirkossa.

Kosola toimii myös Pateniemen ja Rajakylän alueen pappina yhdessä Ulla Rissasen kanssa. Uuteen Pateniemenrannan seurakuntakotiin liittyvät suunnitelmat innostavat koko aluetiimiä.

– Suunnitelmissa on pitää ovia auki ja aloittaa kaikille avoin olohuonetoiminta. Tarjolla olisi esimerkiksi aamupalaa, juttuseuraa ja päivän lehdet ja koululaisilla olisi paikka tulla vain hengailemaan ja tekemään läksyjä koulun jälkeen.

Jumalanpalveluksiakin seurakuntakodilla pidetään.

– Niiden alkamisaikakin voi olla jotain muuta kuin aamukymmenen, jos näin toivotaan, hän vinkkaa.

Tulevaisuudessa Timo Kosola haaveilee pääsevänsä työskentelemään kirkon erityistehtävissä esimerkiksi kehitysvammaisten pappina.

–Katsotaan mihin elämä kuljettaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää