Petra vietti viikon tutustuen toimituksen arkeen

Kahdeksasluokkalainen Petra Satomaa kertoo, mitä kaikkea TET-viikko Rauhan Tervehdyksen toimituksessa pitikään sisällään.

Petra pääsi piirtämään myös kuvitusta toukokuun puolivälissä julkaistavaan lehteen.

Olen Rajakylän koulun kahdeksasluokkalainen ja käymässä viikon mittaisella työelämään tutustumisjaksolla (TET-harjoittelu) Rauhan Tervehdyksessä.

On ollut tosi mielenkiintoista nähdä, mitä lehden kulisseissa tapahtuu, sekä päästä näkemään, kuinka haastattelun muistiinpanot muotoutuvat kokonaisiksi lehtijutuiksi. Olen päässyt kirjoittelemaan, ottamaan kuvia, katsomaan juttukeikkaa ja päivittämään Instagramia kuluneen viikon aikana.

Olen päässyt kirjoittelemaan, ottamaan kuvia, katsomaan juttukeikkaa ja päivittämään Instagramia kuluneen viikon aikana.

Eniten olen ollut päätoimittaja Elsi Salovaaran mukana ja on ollut mukavaa. Elsi vaikuttaa tuntevan kaikki rakennuksessa kävijät ja moikkailee iloisesti kaikkia. Keskustan seurakuntatalon kaakaokone myös palvelee hienosti ja olen useaan kertaan käväissyt hakemassa lämmintä juomaa nautiskeltavaksi.

Työmatkat olen istuskellut bussissa koulun kustantamien bussilippujen avulla. Seurakuntatalo Sofiassa olen saanut kätellä ihmisiä ja tutustua rakennukseen henkilökuntineen.

Koulusta saimme monta tehtävämonistetta täytettäväksi TET-viikolle ja niitä on saanut täytellä ympäri viikkoa. Yhdessä tehtävistä piti haastatella työntekijää ja pääsin haastattelemaan Elsiä päätoimittajana olemisesta, koulutuksesta ja muista ammattiin liittyvistä tekijöistä.

Suosittelen yläastelaisia hakemaan tänne tettiin.

Tykkään vapaa-ajalla piirtää ja siksi on ollut kiva päästä piirtämään vähän kuvitusta myöhemmin julkaistavaan lehteen. Toimittajan ammatissa tykkään työn luovuudesta ja ihmisten tapaamisesta. Suosittelen yläastelaisia hakemaan tänne tettiin. Viikossa ehti jo unohtaa, että pian alkaa taas perusarki.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää