Totuus-bändi treenaa Tuiran kirkolla

Gospelia soittava oululainen hevibändi Totuus tekee omantyylistään hengellistä musiikkia.

Totuus soittaa omien sanojensa mukaan gospel-metalli-mättöä, eli voimakasta ylistystä. Yhtye muodostuu Juho Karvosesta (laulaja-kitaristi), Joni Hiltusesta (basisti), Niilo Kalliosta (rumpali) ja Roope Forsbergista (kitaristi-laulaja).

Mistä bändi on saanut alkunsa?

– Kun kuulin lempiartistini Devin Townsendin hengellisen ”Truth” kappaleen, syntyi kipinä aloittaa tribuuttibändi Devinille. Muut bändin jäsenet löydettyäni meille syntyi kuitenkin visio alkaa säveltämään itse hengellistä musiikkia. Kyseisestä kappaleesta tulee myös yhtyeen nimi Totuus, kertoo Juho.

Miten kristinusko näkyy elämässänne?

– Kyllä ne kristilliset arvot ovat aina ollut jotenkin läsnä elämässä, Niilo toteaa.

– Jollakin tavalla sitä oman elämän totuutta etsii tämän maailman kaaoksen keskeltä, Juho täsmentää.

– Kristinusko ei näy muulla tavalla elämässä kuin että kuulun kirkkoon ja että pidän kaulassa rippiristiä. Se on hienoa, että se ei pois sulje kuitenkaan mahdollisuutta olla mukana tällaisessa bändissä, Joni kertoo.

 

Kyllä me ollaan sellainen yhtye, joka pistää tämän
raskaamman gospelin uuteen nousuun.
Niilo Kallio

Mitä Totuus-yhtye tavoittelee musiikillaan?

– Tarkoituksena olisi saavuttaa musiikillamme kaksipuolinen saavutettavuus. Hengelliset ihmiset voisivat tutustua raskaampaan musiikkiin, kun taas metallimusiikin kuluttajat voisivat löytää kiinnostusta hengellisistä teemoista. Tarkoitus ei olisi ”jeesustella”, vaan tuoda esille kristinuskon hienoja, laajoja aiheita ja teemoja, Roope kuvailee.

Miten keksitte yhdistää gospelin ja metallin?

– Halusimme kokeilla sekoittamalla kaksi toisistaan aivan erilaista musiikkityyliä keskenään, varsinkin sanomaltaan. Meidän musiikki on tyyliltään vähän synkempää, mutta sanomaltaan täysin gospel, toteaa Joni.

Millaisena näette gospel-musiikin tilan tänä päivänä?

– Gospel-yhtyeet ja varsinkaan gospelia soittavat heviyhtyeet eivät ole tällä hetkellä pinnalla Suomessa, pohtii Roope.
Kyllä me ollaan sellainen yhtye, joka pistää tämän raskaamman gospelin uuteen nousuun, Niilo jatkaa.

 

Meidän musiikki on tyyliltään vähän synkempää,
mutta sanomaltaan täysin gospel.
Joni Hiltunen

 

Mitä muuta haluatte sanoa?

– Julkaisemme pian uutta musiikkia. Sillä välin voi käydä kuuntelemassa suoratoistopalveluista ensimmäinen sinkkumme Totuuden enkeli. Kappaleen inspiroi Danielin kirja sekä Kuningas Nebukadnessarin enneunet, Juho kertoo.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää