Tuiran kirkossa soivat kolmen naisen joulusuosikit

Ilmassa on joulun taikaa -konsertissa kuullaan kahta tangomarkkinoilta tuttua laulajaa, Virpi Piippoa ja Tiina Pitkästä.

|Virpi Piippo Tiina Pitkänen

– On ihana päästä esiintymään yhdessä Virpi Piipon kanssa. Olemme tutustuneet tangomarkkinoiden finaalissa ja vuonna 2015 pidimme joulukonsertin yhdessä, kertoo Tiina Pitkänen, joka keikkailee ahkerasti seurakuntasihteerin työnsä ohessa.

Joulukonsertti-idean taustalla on Pitkäsen työkaverina Tuiran seurakunnassa työskentelevä lastenohjaaja Pirjo Kangas. Hän tunnustautuu musiikin suurkuluttajaksi.

– Viime kesänä toteutimme yhdessä Tiinan kanssa Rakkautta ja valoa -konsertin. Sen jälkeen mieleeni jäi ajatus joulukonsertista, johon Tiina lähti mukaan. Tiina on suuri lahja Tuiran seurakunnalle, kehuu Kangas.

Tulevaan konserttiin on luvassa niin uudempaa joulumusiikkia kuin myös perinteisiä joululauluja. Niin Kankaalla, Piipolla kuin Pitkäsellä on myös jokin erityisen rakas joululaulu, joka tullaan kuulemaan konsertissa.

– Olemme muutoinkin kuunnelleet toistemme toiveita konsertin sisällöstä, kolmikko kertoo.

Jouluvalmistelut alkoivat jo syksyllä

Kangas ja Pitkänen tunnustautuvat jouluihmisiksi.

– Laskeutumiseni joulun tunnelmaan lähtee jo työssäni lastenohjaajana, ja perheiden parissa. Koen sen työni rikkautena. Myös kotona jouluvalmistelut alkavat hyvissä ajoin, kertoo Kangas.

Tiina Pitkänen laulaa ja Pirjo Kangas juontaa konsertin. Illan toinen solisti Virpi Piippo osallistui haastatteluun puhelinyhteydellä. Kuva: Elisa Rasmusson.

Pitkäsen jouluvalmistelut alkavat syksyllä, joulukonserttien ja niiden ohjelmiston suunnittelun myötä.

– Tänä vuonna olen valmistanut ensimmäistä kertaa joulukalenterin sosiaalisen median kanaviini. Sitä on nauhoitettu lokakuusta lähtien, ja joulukuun ensimmäisenä päivänä luukun takaa kajahti ensimmäinen joululahjani, hän vinkkaa.

Virpi Piippo odottaa lähestyvää konserttia jännityksellä.

– Tuiran kirkossa esiintyminen on minulle uusi kokemus. En koe olevani erityisesti jouluihminen, mutta joulun odotus alkaa aina joulukonsertista. Voisi sanoa, että olen joululauluihminen.

Joulu ei ole hömpötystä

Piippo pitää joulua enemmänkin lasten juhlana.

– Lapsettomana joulu on minulle erilainen, siihen ei liity sitä lapsuuden suurta odotusta vaan enemmin rauha ja hiljentyminen.

– Pidän kuitenkin joulun tunnelmasta: valoista, tuoksuista, joulukirkossa käymisestä. Jouluun ei kuulu turha hömpötys, ostovimma tai kiire, vaan kynttilät ja kultanauhat, päättää Piippo.

  • Ilmassa on joulun taikaa perjantaina 9.12. klo 18 Tuiran kirkossa. Solistit Tiina Pitkänen ja Virpi Piippo, mukana lauluyhtye Hymni. Pianosäestys Pekka Virtanen. Konsertin juontaa Pirjo Kangas.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää