Tyrnävällä rippikoulua käydään avoimin mielin

Tässä juttusarjassa seuraamme kolmen nuoren rippikoulumatkaa Tyrnävällä.

Unni Lukkari, Meea Hyttinen ja Cristo Kolehmainen ovat aloittaneet rippikoulun hyvillä mielin. Tapaamispäiviä on syksystä lähtien ollut muutama. Syyt lähteä rippikouluun ovat selkeät: konfirmaatio, kummimahdollisuus ja itse riparin kokeminen. Myös lahjarahan saaminen houkuttelee. Nuoret kertovat, että suurin osa leiriläisistä on heille entuudestaan tuttuja, ainakin nimeltä.

Nuoret ovat kuulleet vanhemmiltaan ja kavereiltaan, että rippikoulu on ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kokemus. Heitä on rohkaistu menemään riparille, jos kiinnostusta löytyy. Unni kertoo, että monet hänen kavereistaan ovat ryhtyneet isosiksi viime kesän jälkeen.

Cristo sanoo, ettei miettinyt muuta rippikouluvaihtoehtoa kuin leiri. Unni harkitsi partioriparia, jota ei lopulta järjestetty tänä vuonna vähäisen hakijamäärän takia. Meea mietti aluksi rauhanyhdistyksen riparia kavereiden kanssa, mutta päätyi lopulta Tyrnävän kesäriparille.

Onko motivaatiota rippikouluun, onko hyvä fiilis?

Cristo: On ollut koko ajan, motivaatio ei ole mennyt juuri ollenkaan.

Meea: Vähä sellanen olo, että vois perjantain paremminki käyttää, mutta iha hyvä fiilis.

Unni: Ois mulla parempaaki tekemistä nyt, mutta ei mua haittaa olla täällä. Leiri jänskättää, mutta motivaatio ei oo menny. Olen partiolainen, joten leirielämä on tuttua mutta täällä on meidän koululaisia ja luokkalaisia, niin on se eri asia kuin ventovieraiden kanssa nukkuminen.

Mitä odotuksia teillä on rippileirille?

Meea: Ootan että ois ikimuistoinen. Vähän jännittää, onko niin kivaa kuin on sanottu.

Unni: Mää ainakin ootan, että päästäis uimaan, leiri on kesän kuumimpaan aikaan ja meillä on siinä joki vieressä. Vähä jännittää, mutta ei pahemmin. Uskon, että tulee kiva kokemus.

Cristo: Mua ei pahemmin jännitä se leiri. Oletan, että se olisi semmoinen mitä olen kuullut: ikimuistoinen ja kiva kokemus!

Mitä ajattelette uskosta?

Unni: En ole kovin uskonnollinen ihminen. Elämä on ollut niin hankalaa, usko on mennyt siinä mukana. Kyllä silti kunnioitan uskontoja ja osallistun uskonnon tunneille.

Meea: En ole hirveen uskovainen, ei ole oikein mielipidettä.

Cristo: En ole superuskovainen. Olin lapsena seurakunnan päiväkerhossa ja siellä tuli uskontojuttuja. Sanoisin, että jotenkin ehkä uskon.

Entäpä Jumalasta?

Meea: Mulla ei oo oikein mielipidettä.

Cristo: En osaa oikein sanoa mitään, ei ole mitään tarkkaa määritelmää missään.

Unni: Mää en ite oikein usko Jumalaan. On menny huonosti, niin olen sitten miettinyt että mikä se sellainen jumala on, jos ei auta pahoissa tilanteissa.

Muita ajatuksia?

Unni: Kyllä mun mielestä on ollut hyvä päätös omalta osalta tulla rippikouluun. Ihan mielelläni olen riparilla ja olen tehnyt oikean päätöksen. Vaikken hirveenä ite uskokaan, niin ei oo niin hirveetä kuin aattelin. Ei oo koko ajan sitä jeesustelua eikä niitä asioita tungeta kurkusta alas. Suosittelen menemään riparille jos ei ole mitään vakavampaa syytä olla menemättä.

Cristo: Oon kyllä sammaa mieltä.

Seuraamme Tyrnävän rippikoulun Kesä 2 -ryhmän nuorten ajatuksia ja rippikoulumatkaa.
Kesä 2 -ryhmä konfirmoidaan Tyrnävän kirkossa 9. heinäkuuta klo 10.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää