Uuden testamentin uuden käännöksen voi ladata verkkokirjakaupoissa

Suomen Pipiliaseura on toteuttanut yleisön toiveen omalle laitteelle ladattavasta UT2020-äänikirjasta. Ilmainen äänikirjaversio on yhä kuunneltavissa Piplia-sovelluksen kautta.

Uuden testamentin suoraan alkuperäistekstistä tehty suomennos, UT2020, julkaistiin lokakuussa. Koska kieli muuttuu ja vanhenee noin 30 vuodessa, aiemmassa jo 70-luvulla aloitetussa, vuonna 1992 valmistuneessa suomennoksessa riitti suomen kielen osalta ajankohtaistettavaa.

Lisäksi UT2020 on myös aiempaa tarkempi käännös ja sellaisena mahdollisimman lähellä alkuperäistekstiä.

Uusi, tarkempi käännös on kiinnostanut yleisöä. Kahden kuukauden aikana UT2020:n alkua, Matteuksen evankeliumia, oli avattu liki 200 000 kertaa Raamattu.fi-verkkopalvelussa.

UT2020 on ollut saatavilla myös ilmaisena äänikirjana Piplia-sovelluksessa. Keskimäärin kävijät ovat kuunnelleet näyttelijä Krista Kososen lukemaa uutta testamenttia noin tunnin.

Yleisö on toivonut äänikirjaa saataville myös ladattavassa mp3-muodossa, sillä ilmainen Piplia-sovellus tarjoaa ainoastaan kuuntelun perustoimintoja. Tiedostona ladattava äänikirja antaa joustavuutta kuunnella UT2020-käännöstä laitteiden ehdoilla. Esimerkiksi jatkuva toisto, kuuntelunopeuden säätö tai uniajastus mahdollistuvat laitteiden omien ominaisuuksien mukaan.

UT2020 on myynnissä nyt ladattavana mp3-äänikirjana useissa hyvin varustelluissa verkkokirjakaupoissa. Äänikirjalatauksen hinta on noin 28 euroa (ovh). Kertalisenssillä käyttäjä voi ladata äänituotannon omalle laitteelleen ja kuunnella sitten äänikirjaa kaikilla laitteilla, sovelluksesta riippumatta.

UT2020 jouluevankeliumia eli Luukkaan evankeliumia voi edelleen kuunnella ilmaiseksi Piplia-applikaatiossa tai ladata sen käyttöönsä täältä: https://www.piplia.fi/kuuntele-jouluevankeliumi-ut2020/

Mistä käännös löytyy ilmaiseksi?


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää