Vähävaraisten aterioita jaetaan Oulussa korona-aikanakin

Koronarajoitusten mukaisesti osassa seurakuntia ruoka annetaan mukaan, osassa ruokailutilaan otetaan rajoitettu määrä syöjiä kerrallaan. Ateriat ovat ilmaisia tai kahden euron hintaisia.

Lämpölaatikkoon pakataan valkoisia ruokarasioita. Kuvassa näkyy myös kaksi käsiparia muovihanskat käsissään.
Oulun seurakunnat järjestävät vähävaraisten aterioita koronarajoitusten puitteissa. Osassa seurakuntia ruoka annetaan mukaan ja toisissa ruokailutilaan otetaan rajoitettu määrä syöjiä kerrallaan. Osa aterioista on tauolla, mutta ne saattavat jatkua, jos koronatilanne paranee. Ateriat ovat pääosin ilmaisia tai hyvin edullisia.
Tuiran seurakunnassa jaetaan lämpimiä aterioita joka viikko eri pisteillä. Diakoniatyöntekijä Sami Riipinen toteaa kävijämäärien olevan kasvussa.
– Ruoka-avulle on edelleen suuri tarve. Myös muunlaisen avun tarve kasvaa koronakriisin pitkittyessä ja yhteisöllisyyden kaipuu on kova jo valmiiksi hankalissa elämäntilanteissa olevien keskuudessa. Yhteiset ateriahetket ovat olleet monelle henkireikä.
Ateriajakelu suunnitellaan koronatilanteen mukaan.
– Ateriat pyörivät joka tapauksessa tavalla tai toisella toukokuun loppuun, kertoo Riipinen.
Ateriajako kiertää torstaisin seuraavasti: Tuiran kirkko 18.2. ja 18.3., Pyhän Tuomaan kirkko 25.2. ja 25.3., Pyhän Luukkaan kappeli 4.2. ja 4.3. ja Palokan seurakuntakoti 11.2. ja 11.3. Ruokaa jaetaan kello 12-12.30 tai niin kauan kuin sitä riittää.
 Jäälin kappelilla ruokaa jaetaan 11.2., 18.2. ja 25.2. kello 11.30.-12.30. Ateria maksaa 2 euroa.
Myös Myllyojan ja Keskustan seurakuntataloilla järjestetään diakonian aamupaloja ja lounaita viikoittain.
Kaikista muista vähävaraisten aterioista löytyvät tarkemmat tiedot osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tyottomat-ja-vahavaraiset

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää